DOLAR
38,18 0,12%
EURO
43,97 -0,54%
ALTIN
4.192,89 -2,87%
BITCOIN
3.312.096,89 -1,97%

Trablusşam'da Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Lübnan'ın Trablusşam şehrinde Sakal-ı Şerif'e ilgi büyük. Her yıl olduğu gibi bu yıl da ziyaretler yoğunlaştı.

Yayın Tarihi: 28.03.2025 18:50
Güncelleme Tarihi: 28.03.2025 18:50

Trablusşam'da Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Lübnan'ın Trablusşam Şehri'nde Sakal-ı Şerif Ziyarete Açıldı

Lübnanlılar, Sultan 2. Abdülhamit Han tarafından hediye edilen Sakal-ı Şerif'i görmek için büyük bir kalabalıkla Trablusşam'ın tarihi Büyük El-Mansuri Camisine akın etti. Her yıl ramazan ayının son cumasında olduğu gibi, bu yıl da Sakal-ı Şerif ziyarete açıldı.

Sakal-ı Şerif'e Yoğun İlgi

Trablusşam'daki camide sabah namazında oldukça fazla sayıda Lübnanlı, Hazreti Muhammed'e ait Sakal-ı Şerif'i görmek üzere toplandı. Sakal-ı Şerif, korunduğu özel mekandan çıkarılarak Büyük El-Mansuri Camisi'nde ziyarete açıldı.

Kur'an-ı Kerim'i Hatmedenler İçin Özel Tören

Büyük El-Mansuri Camisi'nde Kur'an-ı Kerim'i hatmeden ve hafızlık yapan gençler, ikindi namazının ardından Trablusşam Müftüsü Muhammed Tarık İmam ve şehirdeki diğer alimler huzurunda ezberlerini veriyor. Bu gelenek, caminin manevi atmosferine farklı bir derinlik katıyor.

TİKA'nın Restorasyon Çalışmaları

Sakal-ı Şerif'in bulunduğu mekan, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından 8 ay süren restorasyon çalışmalarının ardından 17 Mayıs 2019'da yeniden ziyarete açıldı. Bu tarihi eser, İslam dönemine ait diğer eserlerle birlikte muhafaza ediliyor.