
Yalova'da, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen denetimler sonucunda Marmara Denizi'ne dökülen kirli su nedeniyle Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliğine (YASKİ) 4 milyon lira ceza uygulandı.
Dereağzı Balıkçı Barınağı bölgesindeki kötü koku ihbarı üzerine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekipleri belirlenen alanda inceleme başlattı. Ekipler, kokunun YASKİ'ye ait pompanın arızalanması sonucu denize deşarj edilen kirli sudan kaynaklandığını tespit etti.
İki gün süren arıza nedeniyle YASKİ'ye ceza kesilirken, arızalanan pompanın onarılması ile ilgili olumlu bir gelişme olduğu bildirildi.
Ayrıca, Selimandıra Deresi'nden denize akan kirliliğin artması üzerine artan şikayetler sonrasında, Müdürlüğün ekipleri bölgede detaylı bir inceleme gerçekleştirdi. Yapılan çalışmalarda, su seviyesinin düşmesi sebebiyle derede biriken yosun ve benzeri maddelerin yüzeye çıkmasının kirliliğe neden olduğu belirlendi.
Bölgeye balık tutmak için gelen Gazanfer Özer, kirlilik oluşturan maddelerin endişe verici olduğunu belirterek, "Bu durumdan rahatsızız. Bölgenin temiz olması gerekir. Kirlilik nedeniyle bir tane bile balık tutamadım," şeklinde konuştu. Amatör balıkçı Sinan Bayhan da, bölgedeki kirliliğin son dönemlerde giderek arttığını ifade etti.
Yalova'da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünce Marmara Denizi'ne dökülen kirli su nedeniyle Yalova Atıksu ve Kanalizasyon Alt Yapı Tesislerini İşletme Birliğine (YASKİ) 4 milyon lira ceza uygulandı.