
Yunanistan Dışişleri Bakanı Yorgos Yerapetritis, müttefikler arasında ticari malların dolaşımını kısıtlayacak tek taraflı müdahalelerin ekonomik güvenliğe hizmet etmediğini ifade etti.
Yerapetritis, Brüksel'de düzenlenen iki günlük NATO Dışişleri Bakanları Toplantısı öncesinde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.
NATO'nun, 4 Nisan 1949 tarihinden bu yana Birleşmiş Milletler (BM) ve Avrupa Birliği (AB) ile birlikte dünya güvenlik mimarisini oluşturduğunu belirten Yerapetritis, ortak değerler ile müreffeh bir ekonominin desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
Yerapetritis, "Ticari malların dolaşımını kısıtlayacak tek taraflı müdahaleler ekonomik güvenliğe katkı sağlamamaktadır. Müttefikler arasında ne kadar ticari sorun varsa bunlar karşılıklı anlayış ve diyalog temelinde çözülmelidir." ifadelerini kullandı.