Afyonkarahisar'da 100. yıl buluşması:
Türk Kızılay Genel Başkanı Prof. Dr. Fatma Meriç Yılmaz ev sahipliğinde düzenlenen 100. yıl buluşmasında Kızılay Maden Suyu'nun tarihçesi, marka hedefleri ve yeni ürün lansmanları paylaşıldı. Etkinliğe Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler de katılarak üretim tesislerinde incelemelerde bulundu.
Köken ve üretim kapasitesi:
Markanın temelleri, 1926 yılında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Karahisar Maden Suyu'nu Hilâl-i Ahmer Cemiyeti'ne devretmesiyle atıldı. Bugün 3 tesiste üretilen 29 farklı ürün ile marka, yıllık yaklaşık 2 milyar şişe üretim kapasitesine ulaştı ve ürünlerini 26 ülkeye ihraç ediyor.
Yeni vizyon ve insani yardım taahhüdü:
Etkinlikte marka vizyonu çerçevesinde premium segmentte daha hafif içim profiline sahip yeni kaynak ürünü Kızılay Minera ile köklü geçmişe atıfta bulunan Karahisar Gazozu lansmanları duyuruldu. Genel Başkan Yılmaz, gelirin insani yardıma aktarılmasına vurgu yaparak şunları ifade etti: "Burada elde edilen her bir kuruş Kızılay Derneği’ne aktarılıyor ve ihtiyaç sahiplerine ulaştırılıyor. Bu su başından bu yana sadece Afyon’a değil, iyiliğe hizmet etti. 2025 yılında 46 milyon insana ulaştık."
Yapılan açıklamalarda, markanın hem üretim hem de insani yardım odağını güçlendirerek bu mirası gelecek yıllara taşımaya kararlı olduğu belirtildi.

TÜRK KIZILAY GENEL BAŞKANI PROF. DR. FATMA MERİÇ YILMAZ'IN EV SAHİPLİĞİNDE AFYONKARAHİSAR'DA DÜZENLENEN 100. YIL BULUŞMASINDA, KIZILAY MADEN SUYU'NUN TARİHİ YOLCULUĞU VE MARKA HEDEFLERİ PAYLAŞILDI. ETKİNLİĞE MİLLİ SAVUNMA BAKANI YAŞAR GÜLER DE KATILARAK ÜRETİM TESİSLERİNDE İNCELEMELERDE BULUNDU.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!