Seçime 15 gün kala MTSO'da liste gerilimi: Boyraz listelere erişim talep ediyor

Boyraz, 1 Ekim 2026'da yapılacak MTSO seçimine 15 gün kala seçmen listelerine ulaşamadıklarını ve yönetimin liste değişikliklerinden haberdar etmediğini söyledi.


Seçime 15 gün kala MTSO'da liste gerilimi: Boyraz listelere erişim talep ediyor

boyraz ve komite adaylarının iddiası:

Malatya Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) başkan adayı Mahmut Boyraz ile komite adayları, 1 Ekim 2026 tarihinde yapılması planlanan oda seçimlerine 15 gün kala seçmen listelerinin kendilerine teslim edilmediğini iddia ederek oda binasına gitti. Boyraz ve beraberindeki adaylar, avukatları ve meclis üyesi adayları aracılığıyla daha önce de liste talebinde bulunduklarını ancak sonuç alamadıklarını söyledi.

Boyraz, açıklamasında süreç boyunca yaşadıklarına ilişkin somut örnekler vererek, iki gün önce yapılan başvuru sırasında seçim müdürü ve hakim huzurunda listeleri alamadıklarını dile getirdiklerini belirtti. Meclis Başkanı Hakan Er ve Başkan Yardımcısı Basri İlhan ile yapılan görüşmede kendilerine "yarın sabah odaya gelin, ücretini yatırın size listeleri verelim" denildiğini aktaran Boyraz, aradan geçen süreye rağmen herhangi bir listenin teslim edilmediğini söyledi.

seçim kurulu görüşmeleri ve talepler:

Boyraz, seçim kurulunda yaşadıklarını aktarıp, taraflarına gösterilen listenin yalnızca firma isimlerinden oluşan bir döküm olduğunu ifade etti. Adaylar, liste değişikliklerinden haberdar edilmediklerini, karşı listedeki bazı komite adaylarının ellerinde tam listeler bulunduğunu ve çalışmalarını sürdürdüğünü kaydetti. Boyraz bu durumu adil olmayan bir süreç olarak nitelendirdi.

Adayların, iadeyi alabilmek için izledikleri yola dair belirsizlik de öne çıktı; Boyraz, oda yönetiminden açık ve net bir muhatap gösterilmediğini, hangi merciden veya hangi yöntemle listelere erişebileceklerini bilmediklerini söyledi. Meclis başkanının ve genel sekreterin kendileriyle dalga geçer gibi bir liste göstermesinden şikayet eden Boyraz, oda binasının bugünlerde "seçim ofisi gibi" kullanıldığını iddia etti.

boyraz'ın çağrısı ve beklentileri:

Boyraz yetkililere çağrıda bulunarak sürecin farklı bir boyuta taşınabileceğini belirtti ve Valilik, Ticaret Bakanlığı, TOBB ve savcılık gibi kurumların müdahalesini talep etti. Boyraz, sözlerini şu ifadelerle özetledi: "Son 15 gün kalmış, yapılan liste değişikliğinden hiçbirimizin haberi yoktur. Listelerle ilgili kimden isteyeceğiz, nasıl bir yol seçeceğiz bilmiyoruz."

Başkan adayı ve komite üyeleri, listelerin kendilerine teslim edilmesini ve seçim sürecinin şeffaf ve eşit imkanlarla yürütülmesini istediklerini yineliyor. Bu talepler doğrultusunda yapılan başvuruların sonucunun ve oda yönetiminin yaklaşımının, üyelerin ve kamuoyunun takdirine bırakıldığı bildirildi.

Özetle, Boyraz ve ekibi, seçimlere kısa süre kala seçmen listelerine erişimlerinin engellendiğini, liste değişikliklerinden haberdar edilmediklerini ve oda binasının bazı gruplarca seçim çalışması için kullanıldığını iddia ediyor; çözüm için yargı ve üst kurum müdahalesi çağrısı yapıyor.

MTSO’DA 1 EKİM 2026 TARİHİNDE YAPILMASI PLANLANAN SEÇİMLER ÖNCESİ GERİLİM TIRMANDI. BAŞKAN ADAYI...

MTSO’DA 1 EKİM 2026 TARİHİNDE YAPILMASI PLANLANAN SEÇİMLER ÖNCESİ GERİLİM TIRMANDI. BAŞKAN ADAYI MAHMUT BOYRAZ VE KOMİTE ADAYLARI, SEÇİM ÇALIŞMALARI KAPSAMINDA İHTİYAÇ DUYDUKLARI LİSTELERİN KENDİLERİNE TESLİM EDİLMEDİĞİNİ BELİRTEREK ODA BİNASINA GELDİ.

Serkan Varol

Serkan Varol

Genel Yayın Editörü

12 yıllık gazetecilik geçmişiyle ajans akışlarını denetleyen, günün manşetlerini belirleyen ve 26 kişilik ekibin haber koordinasyonunu sağlayan sorumlu editör.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!