DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.853.958,51 -0,21%

FIFA Başkanı Infantino'dan Semenyo'ya Yönelik Irkçı Saldırıya Sert Tepki

FIFA Başkanı Gianni Infantino, Premier Lig'de Antoine Semenyo'ya yönelik ırkçı saldırıyı "kesinlikle kabul edilemez" sözleriyle kınadı; maç kısa süreliğine durdu.

Yayın Tarihi: 16.08.2025 22:55
Güncelleme Tarihi: 16.08.2025 22:55

FIFA Başkanı Infantino'dan Semenyo'ya Yönelik Irkçı Saldırıya Sert Tepki

FIFA Başkanı Infantino'dan Semenyo'ya Yönelik Irkçı Saldırıya Tepki

"Kesinlikle kabul edilemez"

FIFA Başkanı Gianni Infantino, İngiltere Premier Lig'de Liverpool ile Bournemouth arasında dün oynanan sezon açılış maçında Antoine Semenyo'ya yönelik ırkçı saldırıya ilişkin açıklama yaptı.

Infantino, FIFA'dan yapılan açıklamada şu ifadeleri kullandı: "Premier Lig maçının durdurulmasına yol açan Bournemouth futbolcusu Antoine Semenyo'ya yönelik ırkçı saldırı kesinlikle kabul edilemez."

Başkan ayrıca, "Futbolda ırkçılığa veya herhangi bir ayrımcılığa yer yoktur. Antoine'ın sahadaki cesareti ve performansı, tüm dünyadaki oyuncular için güçlü bir metanet ve onur örneğidir." değerlendirmesinde bulundu.

Maçta, bir taraftarın Semenyo'ya ırkçı hakarette bulunduğunun bildirilmesinin ardından hakem Anthony Taylor, 29. dakikada Liverpool'un kullandığı korner atışında oyunu durdurdu ve saha kenarında iki teknik direktörle görüştü. Maç, 4 dakika sonra kaldığı yerden devam etti.

Bournemouth forması giyen ve ırkçı saldırıya uğrayan Antoine Semenyo, Liverpool'a karşı maçta 64. ve 76. dakikalarda gollerini kaydetti. Sonuçta maç 4-2 sona erdi.