Çermik'te Trafik Sorunu Büyüyor: Vatandaşlar Çözüm İstiyor
Sorunun boyutu ve günlük yaşamda yarattığı zorluklar
Diyarbakır'ın Çermik ilçesinde, her geçen gün artan trafik yoğunluğu vatandaşların şikayet konusu oldu. Yaklaşık 50 bin nüfuslu ilçede, gelişigüzel araç park etmeler ve yol ortasında uzun süre beklemeler trafik akışını olumsuz etkiliyor.
Sürücülerin park yeri bulamaması nedeniyle araçlarını kaldırımlara park etmesi, yayaların kaldırımları kullanmasını engelliyor. Bazı kavşaklarda trafik ışıklarının bulunmaması ise karışıklığa, aksamaya ve kazalara zemin hazırlıyor.
Vatandaşların talepleri
Özellikle haftanın ilk ve son günlerinde yoğunluğun daha belirgin hale geldiğini belirten vatandaşlar, sorunun çözümü için bir dizi talepte bulunuyor. Talepler arasında çarşı merkezine araç girişinin belirli saatlerde olmasının sağlanması, şehrin birkaç noktasına otopark yapılması ve ana caddedeki işlek kavşaklara trafik sinyalizasyon cihazları konulması yer alıyor.
Ayrıca vatandaşlar, kaldırımlara ve ana caddelere araç park edilmemesi konusunda denetimlerin artırılmasını ve sürdürülebilir çözümler üretilmesini istiyor. Yerel halk, trafik düzenlemeleriyle hem yaya güvenliğinin hem de trafik akışının sağlanabileceğini vurguluyor.
DİYARBAKIR'IN ÇERMİK İLÇESİNDE VATANDAŞLAR, TRAFİK SORUNUN ÇÖZÜLMESİNİ TALEP EDİYOR.