Diyarbakır’da 11. Yargı Paketiyle tahliyeler davul zurnayla karşılandı
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edilerek yasalaşan 11’inci Yargı Paketi kapsamında Diyarbakır’da tahliye olan tutuklular, cezaevi çıkışında yakınları tarafından davul zurna çalınarak karşılandı.
Yargı Paketi ve kapsamı
Mecliste kabul edilen pakete göre, 31 Temmuz 2023 ve öncesinde işlenen suçlar nedeniyle hüküm giyenler, denetimli serbestlik haklarından 3 yıl erken yararlanabilecek. Paket kapsamı dışında kalan suçlar arasında terör ve örgütlü suçlar, aile fertleri veya engellilerin hedef olduğu cinayetler, cinsel saldırı ve istismar ile deprem sonucu meydana gelen öldürme suçları yer alıyor.
Diyarbakır’daki tahliyeler ve güvenlik önlemleri
Yasanın yürürlüğe girmesinin ardından Diyarbakır Ceza İnfaz Kurumları Kampüsünde işlemleri tamamlanan hükümlüler tahliye edildi. Tahliye olanlar, aileleri tarafından davul zurna ile karşılanırken, polis ekipleri cezaevi çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldı.
11'İNCİ YARGI PAKETİ İLE BİRLİKTE DİYARBAKIR'DA TAHLİYE OLAN TUTUKLULAR, YAKINLARI TARAFINDAN KARŞILANDI.