Erzincan’da Beyaz Örtüyle Zorlu Kış: Kalecik’te Hayvancılık Mesaisi

Erzincan’da karla mücadele sürüyor. Kalecik köyünde çiftçiler, günde iki öğün koyun ve keçi besleyerek zorlu kış şartlarına direniyor.

Yayın Tarihi: 19.01.2026 08:51
Güncelleme Tarihi: 19.01.2026 09:13

Erzincan’da Beyaz Örtüyle Zorlu Kış: Kalecik’te Hayvancılık Mesaisi

Erzincan’da Beyaz Örtüyle Zorlu Kış: Kalecik’te Hayvancılık Mesaisi

Kırsalda karın gölgesinde tarım ve hayvancılık mücadelesi

Erzincan’da etkili olan yoğun kar yağışı, kırsal kesimde yaşayanları yeni bir kış mesaisine soktu. Kent sabah karla uyanırken, köylerde tarım ve hayvancılıkla geçimini sağlayan vatandaşlar, zorlu hava koşullarına rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Köylerde yaşayan kadınlar da küçükbaş hayvanların güdülmesi ve bakımı konusunda eşlerine destek veriyor. Günlük rutin, kar ve çamur arasında sürülerin güvenliğini sağlamak için titiz bir şekilde devam ediyor.

Erzincan il merkezine 35 kilometre uzaklıktaki Kalecik köyünde kara kış kendini hissettirdi. Beyaz örtüyle kaplanan ağaçlık alanlar ve dereler kartpostallık görüntüler oluştururken, mera yolunda tipiye yakalanan koyun ve keçi sürüsü zaman zaman zor anlar yaşadı.

Kalecik’te yaşayanlar, kış aylarında köy hayatının daha da zorlaştığını vurguluyor. Tarım ve hayvancılıkla geçinen köylüler, hayvanlarını günde iki öğün ağıllarda besleyerek süt verimini korumaya çalışıyor. Kar ve soğukla mücadele eden çiftçiler, havalar ısındığında yaylalara çıkacakları günü heyecanla bekliyor.

Karla gelen zorluklar, köy ekonomisi ve günlük yaşamı etkilerken, köylüler dayanışma ve emekle kışı atlatma çabalarını sürdürüyor.

BEYAZ ÖRTÜ ALTINDA ZORLU YAŞAM: ERZİNCAN KÖYLERİNDE KIŞ MESAİSİ

BEYAZ ÖRTÜ ALTINDA ZORLU YAŞAM: ERZİNCAN KÖYLERİNDE KIŞ MESAİSİ

BEYAZ ÖRTÜ ALTINDA ZORLU YAŞAM: ERZİNCAN KÖYLERİNDE KIŞ MESAİSİ

Yazar
EDİTÖR

Uğur Batmaz

4 yıllık deneyimli. Teknik SEO bilgisi yüksektir. Gece trafiğinin düşmemesi için eski içerikleri günceller, evergreen (ölümsüz) içerikler üretir ve sabah bültenlerini hazırlar.