Erzincan'da Keklik ve Tavşan Avı Sona Erdi

Erzincan'da 2025-2026 Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda keklik ve tavşan avı, 18 Ocak 2026 itibarıyla sona erdi; yasak ihlalinde yasal işlem yapılacak.

Yayın Tarihi: 27.01.2026 10:18
Güncelleme Tarihi: 27.01.2026 10:18

Erzincan'da Keklik ve Tavşan Avı Sona Erdi

Erzincan'da Keklik ve Tavşan Avı Sona Erdi

2025-2026 Merkez Av Komisyonu Kararıyla Sezon Kapatıldı

Erzincan'da, 2025-2026 Merkez Av Komisyonu kararları doğrultusunda av sezonunun sona erdiği duyuruldu.

II. grup kuşlar: kum kekliği, kınalı keklik ve çil keklik ile I. grup memeli av hayvanları: yabani tavşan, ada tavşanı, tilki ve kaya sansarı için av yasağı, 18 Ocak 2026 tarihi itibarıyla yürürlüğe girdi.

Yetkililer, belirtilen tarihten sonra yasaklanan hayvanları avlayanlar hakkında yasal işlem yapılacağına dikkat çekti.

ERZİNCAN’DA KEKLİK VE TAVŞAN AVI YASAKLANDI

ERZİNCAN’DA KEKLİK VE TAVŞAN AVI YASAKLANDI

Yazar
EDİTÖR

Burak Çelik

3 yıllık deneyime sahip, yeni nesil bir editör. Akdeniz bölgesi, turizm sektörü ve orman yangınları gibi kriz anlarında saha tecrübesi yüksek. Hızlı içerik girişi ve canlı blog yönetiminde yetenekli.