Şırnak'ta keklik sürüleri yiyecek arayışına indi
Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinde etkili olan kar yağışı ve dondurucu soğuklar, doğal yaşam alanlarında besin bulmayı zorlaştırdı. Bu koşullar nedeniyle bölgedeki keklik sürüleri, yüksek kesimlerden daha sıcak bölgelere inerek yiyecek aramaya başladı.
Havadan görüntülendi: Mağara ve kayalıklar tercih ediliyor
Havadan görüntülenen kekliklerin mağara ve kayalık alanları tercih ettiği gözlendi. Dondurucu soğuklarla birlikte birçok yaban hayvanı yiyecek bulmakta zorlandığı için zaman zaman yerleşim yerlerine kadar indi.
Soğukların yaban hayatına etkisi
Beytüşşebap'ta gözlemlenen sürü halinde iniş, kar örtüsü ve düşük sıcaklıkların bölgedeki hayvanların hareket ve beslenme alışkanlıklarını nasıl etkilediğini ortaya koyuyor.
ŞIRNAK’IN BEYTÜŞŞEBAP İLÇESİNDE KEKLİKLER AÇ KALINCA SÜRÜLER HALİNDE KÖYLERE İNDİ. KAR YAĞIŞI SONRASI BİNLERCE KEKLİK SICAK BÖLGELERE GÖÇ ETMEYE ÇALIŞIYOR.