Trabzon Aile Festivali Coşkusu Başladı
Trabzon'da, Aile Yılı etkinlikleri çerçevesinde, Valilik, Büyükşehir Belediyesi ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü iş birliğiyle düzenlenen "Trabzon Aile Festivali" başladı.
Vali Yıldırım'dan Aile Vurgusu
Zağnos Vadisi Parkı'nda gerçekleşen programda konuşan Vali Aziz Yıldırım, ailenin toplum üzerindeki etkisine dikkat çekerek, "Bir toplumun bozulması aileden başlar," dedi. Ailenin sağlam yapısının, toplumun da sağlam olmasını sağladığını belirten Yıldırım, aile yapısının temel taşı olan annelerin önemine vurgu yaptı.
Yıldırım, evde kadınların görevlerinin çok değerli olduğunu ifade ederek, "Yuvayı dişi kuş yapar" atasözünün anlamını hatırlattı. Ev hanımlarının aileyi ayakta tutmadaki rollerinin altını çizen Yıldırım, evliliklerin sağlam temeller üzerine kurulması gerektiğini vurguladı.
Başkan Genç: Aile Yapısı Türk Medeniyetinin Temeli
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Türk medeniyetinin en büyük gücünün aile yapısı olduğunu belirtti. Genç, "Ailenin, toplumun dinamik gücünü oluşturduğunu" ifade ederek, yeni neslin değerlerle yetiştirilmesi gerektiğini dile getirdi.
Genç ayrıca, sosyal yapıya yönelik tehditlere karşı mücadele edilmesi gerektiğini belirterek, LGBT konusunu şiddetle reddetti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 2025'i Aile Yılı ilan ettiğini hatırlatarak, festivalin bu hedef doğrultusunda farkındalık oluşturma amaçladığını ifade etti.
Festivalde Renkli Etkinlikler
Konuşmaların ardından Yıldırım, Genç ve Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Hüseyin Mollaoğlu, kamu kurumları ve sivil toplum örgütü temsilcilerinin kurduğu stantları ziyaret etti.
Halk oyunları ve Büyükşehir Belediyesi Kanuni Mehteran Takımı’nın gösterileriyle renklendirilen festival, ailelerin çocuklarıyla birlikte keyifli zaman geçirmesine olanak sağlıyor.
18 Mayıs'a kadar sürecek festivalde; çeşitli yarışmalar, konserler, söyleşiler ve masal dinletileri yer alacak.
Trabzon'da Aile Yılı kapsamında Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen "Trabzon Aile Festivali" Zağnos Vadisi Parkı'nda başladı. Festivale aileler, çocuklarıyla birlikte katıldı.
Trabzon'da Aile Yılı kapsamında Valilik, Büyükşehir Belediyesi ile Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce düzenlenen "Trabzon Aile Festivali" Zağnos Vadisi Parkı'nda başladı. Festivale aileler, çocuklarıyla birlikte katıldı.