Van'da 287 Yoldan 89'u Açıldı: Çığ Uyarısı Yapıldı

Van'da kar nedeniyle kapanan 287 yerleşim yolundan 89'u açıldı; 198 yol için çalışmalar sürüyor, Meteoroloji çığ uyarısı yaptı.

Yayın Tarihi: 21.01.2026 10:24
Güncelleme Tarihi: 21.01.2026 10:50

Van'da 287 Yoldan 89'u Açıldı: Çığ Uyarısı Yapıldı

Van'da 287 yoldan 89'u açıldı

Van genelinde önceki gün etkili olan kar yağışı günlük yaşamı olumsuz etkiledi. Kentte kar nedeniyle kapanan 287 yerleşim yeri yolundan 89'u açılırken, kalan 198 yolun açılması için çalışmalar aralıksız sürüyor.

Açılan ve kapalı yolların dağılımı

Kapalı yolların ilçe bazında dağılımı şu şekilde: Bahçesaray 35, Başkale 2, Çatak 105, Edremit 1, Erciş 6, Gevaş 12, Gürpınar 33, İpekyolu 1, Muradiye 1 ve Saray 2. Ekipler, bu yerleşim yerlerinin yollarını açmak için yoğun kar küreme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

Ulaşımı zorlayan bölgeler

Doğu Anadolu'yu etkileyen soğuk hava dalgası ve kar yağışı, özellikle yüksek kesimlerde trafiği olumsuz etkiliyor. Van-Hakkari karayolu üzerindeki 2 bin 225 rakımlı Kurubaş Geçidi ile Van-Özalp karayolunda kar ve tipi nedeniyle görüş mesafesi azalarak sürücüler zor anlar yaşıyor. Karayolları ekipleri, yolların açık tutulması için çalışmalarını sürdürüyor.

Meteorolojiden çığ uyarısı

Meteoroloji yetkilileri, Van ve ilçelerinin yüksek kesimlerinde kar kalınlığının yer yer 1.5-2 metreye ulaştığını, bölgenin eğimli ve dik yamaçlarında çığ tehlikesi bulunduğunu bildirdi. Ayrıca 22 Ocak 2026 Perşembe gününden itibaren hava sıcaklıklarının 5 ila 7 derece artarak mevsim normalleri civarına yükselmesinin çığ riskini artırabileceği vurgulanarak, vatandaşlardan tedbirli olmaları istendi.

Karayolları ekipleri ve ilçe ekipleri, kapalı yolların açılması için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor; sürücüler ve vatandaşlar dikkatli olmaya ve yetkililerin uyarılarına uymaya çağrıldı.

VAN GENELİNDE ÖNCEKİ GÜN  ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLERKEN, KENT GENELİNDE...

VAN GENELİNDE ÖNCEKİ GÜN ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLERKEN, KENT GENELİNDE KARDAN DOLAYI KAPANAN 287 YOLUN 89'U AÇILIRKEN, 198’İNİN İSE AÇILMA ÇALIŞMALARI DEVAM EDİYOR.

VAN GENELİNDE ÖNCEKİ GÜN  ETKİLİ OLAN KAR YAĞIŞI GÜNLÜK YAŞAMI OLUMSUZ ETKİLERKEN, KENT GENELİNDE...

Yazar
EDİTÖR

Hakan Demir

4 yıllık deneyimli. Ege Bölgesi'ndeki gelişmeleri takip ederken, aynı zamanda sosyal medya trendlerini haberleştiren dinamik bir editör. Çevre haberleri ve sosyal olaylarda uzmanlaşmıştır.