Kayseri'de polise çarpıp kaçan sürücü yakalandı
Kayseri'nin Melikgazi ilçesinde, araçla polise ve bir vatandaşa çarpıp kaçan sürücü Serdar T., olay yerine tekrar gelince polis tarafından yakalandı. Kazada 1 polis ve 1 vatandaş yaralandı.
Olayın detayları
Edinilen bilgiye göre olay, Germir Mahallesi Hulusi Akar Bulvarı'nda meydana geldi. 38 ST 608 plakalı otomobiliyle seyir halinde olan Serdar T., başka bir araçta inceleme yapan polis memuru S.T. ve vatandaş Ö.B.'ye çarpıp olay yerinden kaçtı.
İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Polis ekipleri çevrede güvenlik önlemi alarak şüpheliyi yakalamak için çalışma başlattı. Sağlık ekipleri ilk müdahalenin ardından yaralı S.T. ve Ö.B.'yi ambulansla Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırdı.
Yakalama ve işlem
Olaydan yaklaşık yarım saat sonra merak edip olay yerine gelen Serdar T., polis ekiplerinin dikkati sayesinde yakalandı ve gözaltına alındı. Yapılan kontrollerde şüphelinin 2.83 promil alkollü olduğu ve daha önce alkol nedeniyle ehliyetinin 3 kez alındığı tespit edildi.
Şüpheliye "alkollü araç kullanmak" ve "ehliyetsiz araç kullanmak" suçlarından toplam 37.356 TL idari para cezası uygulandı. Gözaltına alınan Serdar T., işlemleri için karakola götürüldü.
KAYSERİ’NİN MELİKGAZİ İLÇESİNDE BİR ŞAHIS ARAÇ İNCELEYEN POLİS MEMURUNA VE BİR VATANDAŞA ÇARPIP, KAÇTI. OLAYDAN YARIM SAAT SONRA HAVAYI KOKLAMAK İÇİN OLAY YERİNE GELEN ŞAHIS POLİS EKİPLERİ TARAFINDAN GÖZALTINA ALINIRKEN, YAPILAN KONTROLLERDE ŞAHSIN 2.83 PROMİL ALKOLLÜ VE EHLİYETSİZ OLDUĞU BELİRLENDİ.