ATASEM'de 2025-2026 eğitim yılı birinci dönem kursları başladı
Antalya Büyükşehir Belediyesi Atatürk Sanat Eğitim Merkezi (ATASEM), 2025-2026 eğitim öğretim yılı birinci dönem kurslarını başlattı. Pastacılık, cilt bakımı ve makyaj, aşçı çırağı, el sanatları, sepet örücülüğü, yabancı dil ve elbise dikimi gibi geniş bir yelpaze ile kursiyerlere hem iş hem sosyalleşme imkânı sunuluyor.
Kurs kapsamı ve sertifikasyon
Her yıl binlerce kişiye iş kapısı açan Antalya Büyükşehir Belediyesi'nin ücretsiz sanat ve meslek edindirme kursları kapsamında, 2025-2026 eğitim öğretim yılında Antalya genelindeki 28 ATASEM kurs merkezinde 230 branşta 657 kurs açıldı. Eğitim sonunda kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı onaylı sertifika veriliyor.
Kursiyerlerin hedefleri: Sertifika ve meslek
Kepez ATASEM Yaş Pasta Yapımı kursiyerlerinden Zübeyde Yıldırım, çocukluk hayalinin aşçılık olduğunu belirterek, "Meslekte ilerlemek ve profesyonel olarak çalışmak istiyorum. İleride belki bir pastane açmak ya da internet üzerinden satış yapmayı hedefliyorum. Kurs hepimiz için çok faydalı geçiyor" dedi.
18 yaşındaki Emir Karaaslan ise yeme içme sektöründe ilerlemek amacıyla kursa katıldığını söyleyerek, "İlk hedefim bu kursu başarıyla tamamıp sertifikamı almak. Sertifika işe girmemizde bizlere çok yardımcı olacak. Otellerde ya da yeme içme sektöründe ilerlemek istiyorum. Burada profesyonel bir mutfakta çalışıyoruz. Hep beraber hamur açıyor, pişiriyor, sunumlar yapıyoruz" ifadelerini kullandı.
Unutulmaya yüz tutmuş meslek: Sepet örücülüğü
ATASEM’de unutulmaya yüz tutmuş meslek gruplarından olan sepet örücülüğü kursu da veriliyor. Kursiyerler, kağıt, mısır koçanı ve palmiye gibi atıklardan avizeler, ekmek sepetleri, çamaşır sepetleri, çantalar, hasır sehpalar ve çeşitli ev dekoratif ürünleri üretiyor; hem el becerilerini geliştiriyor hem de ev ekonomilerine katkı sağlıyor.
Emekli öğretmen Gönül Sarı Ağaoğlu, "Emekli olup iki yıl evde oturmaktan sıkılmıştım sonra ATASEM’e geldim ve iyi ki de gelmişim. Kağıttan sepetler dekoratif ürünler yaparak kendimi geliştirmeye başladım. Burada bir şeyler başarmak ve vaktimi olumlu harcamak beni mutlu ediyor. Yakınlarımdan bile şimdiden hediyelik siparişler almaya başladım" dedi.
ANTALYA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ ATATÜRK SANAT EĞİTİM MERKEZİ (ATASEM), 2025-2026 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI BİRİNCİ DÖNEM KURSLARI BAŞLADI.