Diyarbakır'da Kadına Yönelik Şiddete Karşı Farkındalık Etkinliği
Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında Hani ilçesi Uzunlar Mahallesi'nde farkındalık etkinliği düzenledi.
Etkinlik Detayları
Çalışmalar, Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı tarafından başlatılan farkındalık programı çerçevesinde sürdürüldü. Hani Belediyesi ile ortaklaşa yürütülen etkinliğe Hani Belediyesi Başkanı Besile Narin ile yaklaşık 50 kadın katıldı.
Programda "Kadına yönelik şiddet", "şiddet türleri" ve "şiddetle mücadelede destek mekanizmaları" başlıkları ele alındı. Etkinlikte, kadına yönelik şiddetin kadının fiziksel, psikolojik, cinsel veya ekonomik açıdan zarar görmesine neden olan ya da zarar görme ihtimali taşıyan her türlü davranış olduğu vurgulandı.
Ayrıca 6284 sayılı Kanun, acil yardım hatları, sığınma evleri ve dayanışma merkezleri gibi şiddetle mücadeledeki güçlü mekanizmalara ilişkin bilgiler paylaşıldı.
Kadın Dayanışmasının Önemi ve Yerel Sorunlar
Çalışmada, şiddetin asla kabul edilemeyeceği ve hiçbir gerekçe ile meşrulaştırılamayacağı mesajları iletildi. Katılımcılara, şiddetsiz, eşit ve güvenli bir yaşam için kadın dayanışmasının önemi anlatıldı.
İnteraktif formatta sürdürülen etkinlikte kadınlar; mahallede karşılaştıkları eşitsizliklere bağlı sorunları paylaştı. Katılımcılar, çevre, ulaşım ve aydınlatma eksikliklerinin gündelik hayatı nasıl zorlaştırdığını dile getirdi.
Etkinlik sonunda kadınlara, kadına yönelik şiddetle mücadele mekanizmalarının iletişim bilgilerini içeren broşürler, stickerlar ve magnetler dağıtıldı.
DİYARBAKIR BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ, 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETE KARŞI ULUSLARARASI MÜCADELE GÜNÜ NEDENİYLE HANİ İLÇESİ UZUNLAR MAHALLESİ’NDE FARKINDALIK ETKİNLİĞİ GERÇEKLEŞTİRDİ.