Minik Öğrenciler Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesinde Bitkileri Öğrendi

Düzce 23 Nisan İlkokulu anaokulu öğrencileri, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesi'ni gezerek bitki çeşitliliğini ve arıların önemini öğrendi.

Yayın Tarihi: 02.12.2025 10:32
Güncelleme Tarihi: 02.12.2025 10:32

Minik Öğrenciler Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesinde Bitkileri Öğrendi

Minik Öğrenciler Düzce Üniversitesi Botanik Bahçesinde Bitkileri Öğrendi

DÜZCE(İHA) — Anaokulu öğrencileri doğayla buluştu

Düzce 23 Nisan İlkokulu Anaokulu öğrencileri ve öğretmenleri, Düzce Üniversitesi Süs ve Tıbbi Bitkiler Botanik Bahçesini gezerek doğa ve bitki çeşitliliğine dair keyifli ve öğretici bir etkinlik gerçekleştirdi.

Bahçe Müdürü Prof. Dr. Necmi Aksoy tarafından karşılanan öğrencilere, botaniğin temel kavramları ile bahçede yer alan ağaçlar ve çalılar, mabet ağacı, mavi ladin, kozalaklı türler, meyve veren ağaçlar, iğne yapraklı ve geniş yapraklı ağaç grupları hakkında detaylı bilgi verildi.

Prof. Dr. Necmi Aksoy, arıların ekosistem için taşıdığı kritik önemi vurgulayarak arıların çiçeklerin ve meyvelerin tozlaşmasını sağlayıp doğal döngünün devamını mümkün kıldığını anlattı. Aksoy, ailelerin sunduğu meyveler dışındaki yabani meyvelerin tüketilmemesi gerektiğini de hatırlattı.

Ziyaret boyunca öğrenciler, bahçede yer alan egzotik türler, otsu ve odunsu bitkiler, tıbbi ve aromatik bitkiler ile gölet ve sucul bitkiler alanlarını gezerek doğayı yakından tanıma fırsatı buldu.

DÜZCE 23 NİSAN İLKOKULU ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİ, DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜS VE TIBBİ...

DÜZCE 23 NİSAN İLKOKULU ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİ, DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜS VE TIBBİ BİTKİLER BOTANİK BAHÇESİ’Nİ GEZEREK DOĞA VE BİTKİ ÇEŞİTLİLİĞİNE YÖNELİK KEYİFLİ VE ÖĞRETİCİ BİR GEZİ GERÇEKLEŞTİRDİ.

DÜZCE 23 NİSAN İLKOKULU ANAOKULU ÖĞRENCİLERİ VE ÖĞRETMENLERİ, DÜZCE ÜNİVERSİTESİ SÜS VE TIBBİ...