Yıldırım'da Yeni Evlenecek Çiftlere Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Eğitimi
Etkinlik ve Katılımcılar
Yıldırım Belediyesi Kadın ve Aile Hizmetleri Müdürlüğü, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Günü kapsamında yeni evlenecek çiftlere yönelik 'Kadına Yönelik Şiddetle Mücadele Bilgilendirme Eğitimi' düzenledi.
Eğitime Yıldırım Sosyal Hizmet Merkezi'nden Psikolojik Danışman Yeşim Erdem tarafından verildi ve Aile Akademisi’ne devam eden 17 çift katıldı.
Eğitim İçeriği ve Uygulamalar
Eğitimde; şiddetin tanımı, şiddet türleri, erken uyarı işaretleri, sağlıklı iletişim kurma yöntemleri, eşler arası saygı ve sınırlar ile şiddet durumunda başvurulabilecek kurumlar hakkında kapsamlı bilgilendirme yapıldı. Ayrıca çiftlerin karşılıklı empati ve anlayışını güçlendirmeye yönelik uygulamalara da yer verildi.
Belediye Başkanı'nın Mesajı
Yıldırım Belediye Başkanı Oktay Yılmaz, kadına yönelik şiddetin toplumsal bir yara olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Aile kurumunun sevgi, saygı ve adalet üzerine inşa edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Kadına yönelik şiddetle mücadelenin ancak bilinçli bireylerle sürdürülebileceğini biliyoruz. Bu nedenle yeni evlenecek çiftlerin sağlıklı bir iletişim temeli kurmalarını desteklemek bizim için büyük önem taşıyor. Yıldırım’da şiddetin her türüyle mücadele etmeye devam edeceğiz."
YILDIRIM BELEDİYESİ KADIN VE AİLE HİZMETLERİ MÜDÜRLÜĞÜ, 25 KASIM KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE GÜNÜ KAPSAMINDA YENİ EVLENECEK ÇİFTLERE YÖNELİK ‘KADINA YÖNELİK ŞİDDETLE MÜCADELE BİLGİLENDİRME EĞİTİMİ DÜZENLEDİ.