Giresun'da Fındık İhracatı Artıyor
Giresun'da Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'ndan aldığı destekle tesislerini yenileyen bir firma, yılda 8 bin ton fındık ihraç etmekte. Tirebolu ilçesinde faaliyet gösteren bu firma, fındık kırma kapasitesini yıllık 30 bin tona çıkararak büyük bir başarıya imza attı.
Finansal Destekle Modernizasyon Süreci
Firma, 2017, 2020, 2021 ve 2024 yıllarında toplam 67 milyon lira değerinde 4 proje için 28 milyon lira hibe desteği aldı. Bu sayede tesislerini modernize etme ve yeni ekipman ekleme imkanı buldu.
Güneş Enerjisi ile Sürdürülebilirlik
Ayrıca, firmanın çatılarına kurduğu güneş enerji sistemi, kendi enerji ihtiyacının büyük bir kısmını karşılayarak sürdürülebilir bir üretim modeli sağlamış bulunuyor.
Başarı Hikayesinin Arkasında TKDK Var
Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Halil Ak, 2006 yılından bu yana sektörde olduklarını ve TKDK'den aldıkları desteklerle kendilerini geliştirdiklerini belirtti. İlk hibe destekleriyle tesislerini modernize ettiklerini ifade eden Ak, yeni tesis kurulumu için de hibe desteği aldıklarını kaydetti.
İstihdam ve Ekonomi Üzerindeki Etkisi
Halil Ak, firmanın çalışan sayısının 250'ye ulaştığını ifade ederek, bu durumun istihdamı önemli ölçüde artırdığını vurguladı. Ayrıca, İstanbul Sanayi Odası'nın (İSO) hazırladığı “Türkiye'nin İkinci 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasında 5 yıldır yer aldıklarını ve bu başarının TKDK'nın destekleriyle mümkün olduğunu belirtti.
Devlet Desteklerinin Önemi
Ak, yatırımcıların destekleri takip etmelerinin önemine dikkat çekerek, “Yatırımcı firmalar ciddi olmalı ve projelerini düzgün ifade edebilmelidir. Bu sayede hem kendileri hem de ekonomimiz kazanır,” değerlendirmesini yaptı.
Giresun'da devlet desteği ile tesislerini modernize ederek kapasitesini artıran firma yıllık 8 bin ton fındık ihraç ediyor. Tesislerindeki fındık kırma hacmi yıllık 30 bin tona ulaşan firma yıllık 8 bin ton da ürün ihraç eder hale geldi.
Giresun'da devlet desteği ile tesislerini modernize ederek kapasitesini artıran firma yıllık 8 bin ton fındık ihraç ediyor. Tesislerindeki fındık kırma hacmi yıllık 30 bin tona ulaşan firma yıllık 8 bin ton da ürün ihraç eder hale geldi.