DOLAR
42,58 -0,03%
EURO
49,48 -0,1%
ALTIN
5.772,39 -0,14%
BITCOIN
3.928.297,21 0,85%

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Ulaşım Yatırımları Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, 23 yılda ulaştırmaya 290 milyar dolar yatırım yapıldığını belirtti.

Yayın Tarihi: 26.02.2025 11:48
Güncelleme Tarihi: 26.02.2025 12:31

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Uraloğlu'ndan Ulaşım Yatırımları Açıklaması

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bab-ı Ali Toplantıları’nda yaptığı konuşmada, Türkiye’nin ulaştırma ve iletişim alanındaki büyük yatırımlarını vurguladı. Uraloğlu, "Bakanlık olarak son 23 yılda ulaştırma, iletişim konusunda yaklaşık 290 milyar dolarlık ülkemize yatırım yaptık. Doğudan batıya, kuzeyden güneye ülkemizin her tarafına ulaşmaya çalıştık" dedi.

Bakan Uraloğlu, konuşmasında toplantının önemine dikkat çekerek, küreselleşen dünyada ulaştırma koridorlarının ekonomik kalkınmanın ve ticaretin temelini oluşturduğunu ifade etti. Ticaretin hızlandığı bir dönemde, transit taşımacılığın lojistik verimliliği artırdığını belirtti.

Uraloğlu, Türkiye’nin ne kadar stratejik bir konumda bulunduğunu dile getirerek, "Asya ve Avrupa arasındaki doğu-batı koridorunda doğal bir köprü olduğumuz gibi, Kafkaslardan Afrika’ya uzanan kuzey-güney koridorlarında da önemli bir yer sahibiyiz" şeklinde konuştu. 4 saatlik bir uçuşla 67 ülkeye ulaşma kapasitesine sahip olduklarını belirten Uraloğlu, bu ülkelerle yaklaşık 25 trilyon dolarlık yıllık ticaret hacmi bulunduğunu açıkladı.

Uraloğlu, Türkiye’nin geçmişte İpek Yolu olarak bilinen doğu-batı aksının, günümüzde orta koridor olarak yeniden tanımlandığını ve bu koridorun güçlendirilmesine yönelik projeler üzerinde çalıştıklarını belirtti.

Megaproje olarak bilinen Marmaray, Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, Osmangazi Köprüsü gibi büyük projelerin tamamlandığını aktaran Uraloğlu, Türkiye’nin karayolu ağını 6 bin 101 kilometreden 29 bin 730 kilometreye çıkararak büyük bir gelişim kaydettiklerini söyledi.

Uraloğlu, demiryollarında da önemli adımlar attıklarını, 2002 yılında 26 olan havalimanı sayısının bugün 58'e ulaştığını belirtti. İstanbul Havalimanı’nın, uluslararası aktarma merkezi olma yolunda hızla ilerlediğini ifade ederken, 17 Nisan’da hayata geçirilecek 'Eş Zamanlı Bağımsız Üçlü Pist Operasyonları' uygulamasının detaylarını da paylaştı.

Son olarak, haberleşme alanındaki gelişmelere de değinen Uraloğlu, 96,4 milyon genişbant internet abonesi ile mobil abone sayısının 95 milyona yaklaştığını dile getirerek, bu yıl 5G ihalesinin yapılacağını ve Türkiye Yüzyılı hedeflerine ulaşmak için çalışmaları hızlandıracaklarını ifade etti.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bab-ı Ali Toplantıların'a katılarak konuşma...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bab-ı Ali Toplantıların'a katılarak konuşma yaptı.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bab-ı Ali Toplantıların'a katılarak konuşma...

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Bab-ı Ali Toplantıların'a katılarak konuşma yaptı.