Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hükümlüler Mesleki Eğitimle Üretime Katılıyor ve Islah Ediliyor

Yılmaz Tunç, hükümlülere verilen mesleki eğitim sayesinde üretime katılımın ve ıslahın sağlandığını açıkladı.

Yayın Tarihi: 11.01.2026 14:27
Güncelleme Tarihi: 11.01.2026 14:39

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hükümlüler Mesleki Eğitimle Üretime Katılıyor ve Islah Ediliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Hükümlüler Mesleki Eğitimle Üretime Katılıyor ve Islah Ediliyor

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, resmi sosyal medya hesabından paylaştığı "Ceza İle Caydırıcılık, Üreterek Islah" başlıklı açıklamada, ceza infaz kurumlarında verilen mesleki eğitimin hem üretime katkı hem de hükümlülerin ıslahı açısından önem taşıdığını vurguladı.

"Hükümlülerin hem üretime katılmalarını hem de ıslah olmalarını sağlıyoruz"

Tunç açıklamasında; "378 İşyurdu Müdürlüğü, 3 binden fazla üretim tesisi, 200’den fazla iş kolu, 92 satış mağazası Ceza İnfaz Kurumları ile Tutukevleri İşyurtları Kurumumuzun atölye ve tesislerinde mesleki eğitim verdiğimiz hükümlülerin hem üretime katılmalarını hem de ıslah olmalarını sağlıyoruz. Kaliteli ve güvenilir ürünleri vatandaşlarımızla buluşturuyor, milli ekonomimize katkı sunuyoruz." ifadelerine yer verdi.

Açıklamada belirtilen veriler, ceza infaz kurumlarındaki atölye ve üretim tesislerinin hem sosyal dönüşüm hem de ekonomik katkı hedeflerini yansıttığını gösteriyor.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, "MESLEKİ EĞİTİM VERDİĞİMİZ HÜKÜMLÜLERİN HEM ÜRETİME KATILMALARINI HEM...

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, "MESLEKİ EĞİTİM VERDİĞİMİZ HÜKÜMLÜLERİN HEM ÜRETİME KATILMALARINI HEM DE ISLAH OLMALARINI SAĞLIYORUZ" DEDİ.

ADALET BAKANI YILMAZ TUNÇ, "MESLEKİ EĞİTİM VERDİĞİMİZ HÜKÜMLÜLERİN HEM ÜRETİME KATILMALARINI HEM...

Yazar
EDİTÖR

Burak Çelik

3 yıllık deneyime sahip, yeni nesil bir editör. Akdeniz bölgesi, turizm sektörü ve orman yangınları gibi kriz anlarında saha tecrübesi yüksek. Hızlı içerik girişi ve canlı blog yönetiminde yetenekli.