DOLAR
34,92 0%
EURO
36,7 0%
ALTIN
2.976,68 0%
BITCOIN
3.603.109,05 -2,51%

Almanya'dan Gençlere Yönelik Radikalleşme Önleme İnisiyatifi

Alman hükümeti, gençlerin çevrim içi radikalleşmesini engellemek amacıyla yeni bir çalışma grubu kurdu.

Yayın Tarihi: 04.10.2024 11:42
Güncelleme Tarihi: 04.10.2024 11:42

Almanya'dan Gençlere Yönelik Radikalleşme Önleme İnisiyatifi

Almanya'dan Yeni Çalışma Grubu: "İslamcılığı Önleme Görev Gücü"

Alman hükümeti, gençlerin çevrimiçi radikalleşmesini önlemek için 1 Ekim tarihinde "İslamcılığı Önleme Görev Gücü" ismiyle yeni bir çalışma grubu oluşturdu. Almanya İçişleri Bakanı Nancy Faeser, bu insiyatifi duyurarak, radikalleşmenin erken aşamalarında tespit edilmesi ve engellenmesinin önemine dikkat çekti.

Radikalleşme Süreçlerine Müdahale

Bakan Faeser, özellikle sosyal medya platformları üzerinden radikalleşen genç bireylerin sayısının giderek arttığını belirtti. "İnternette ve sohbet gruplarında radikalleşen genç failleri daha fazla gözlemliyoruz. Bu durumun önüne geçmek için adım atmalıyız" ifadelerini kullandı.

WhatsApp, Snapchat, Telegram ve TikTok gibi platformların genç ve savunmasız kullanıcılara ulaştığına dikkat çeken Faeser, görevin, radikalleşmeyi engellemek için önemli bir adım olacağını ekledi.

Uzman Kadrosu ve Tartışmalar

Bu yeni görev gücünde, güvenlik uzmanları ve akademisyenlerden oluşan 9 kişilik bir ekip görev alıyor. Ekibin dikkat çeken isimleri arasında Julian Junk, Mouhanad Khorchide, Michael Kiefer ve Lisa Borchardt bulunuyor. Bazı ekip üyeleri, geçmişte İslam ve Müslümanlara karşı tartışmalı yaklaşım ve ifadeleriyle biliniyor.

Özellikle Münster Üniversitesi'nden Khorchide, başörtüsü yasağı gibi konulardaki destekleriyle eleştirilere maruz kalmış durumda. Khorchide'nin önerdiği yasal düzenlemeler, Müslüman topluluklar üzerinde artan devlet kontrolü yönündeki eleştirileri besliyor.

Arka Plan: Solingen Terör Saldırısı

Görev gücünün kurulması, Almanya hükümetinin Solingen'de gerçekleşen terör saldırısının ardından aldığı güvenlik paketinin bir parçası olarak ortaya kondu. Bu paket, İslamcılıkla mücadele içinde, silah, iltica ve oturum yasalarında sıkılaştırmaları da kapsıyor.

Ağustos ayında Solingen'de meydana gelen saldırıda, 26 yaşındaki Suriyeli bir zanlı, kalabalık bir grup içerisinde üzücü bir olay gerçekleştirerek üç kişinin hayatını kaybetmesine ve birçok kişinin yaralanmasına sebep olmuştu.