Bakan Güler Hakkari'de: 'Terörsüz Türkiye' ve Gençliğe Yatırım
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari Gençlik Merkezi'nde düzenlenen Gençlik Buluşması programında gençlerle buluştu. Güler, bölgenin terörden arındırılmasıyla birlikte güvenlik, yatırım ve toplum hayatında gözle görülür bir dönüşüm yaşandığını söyledi.
Barış, güven ve devlet aklı
Bakan Güler, kentin yıllarca terörden olumsuz etkilendiğini ve bu nedenle hak ettiği konuma ulaşamadığını belirterek hem terörle mücadelenin hem de bölgede olumsuz etkileri azaltmaya dönük yatırımların eş zamanlı sürdüğünü vurguladı. Güler, konuşmasında şu ifadeleri kullandı:
"Türkiye'yi güçlü yarınlara, huzura ve kardeşliğe taşıma azmimizin en büyük motivasyonlarından biri de bu barış iklimini siz gençlerimize hediye etmektir. Olaylara neden-sonuç ilişkisi içerisinde bakarak gelişmeleri en iyi şekilde analiz etmeli ve asırlara dayanan devlet aklımıza güvenmelisiniz. Şunu unutmayınız ki bu toprakların yarını olan siz gençlerin sesi, bizler için en değerli sestir. Geçmişin yüküyle geleceğimizi karartamayız. İşte bu yüzden sizlerin bu topraklarda daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe kavuşması için hep beraber Terörsüz Türkiye diyoruz."
Yatırımlar ve ekonomik canlanma
Güler, bölge terörden temizlendikçe güvenliğin sağlanmasıyla ekonomiden ulaşıma, turizmden tarıma kadar her alanda refah ve gelişmişliğin arttığını kaydetti. "Terörsüz Türkiye" sürecinin amacının ülkenin mirasını ayrım gözetmeden yaşatmak ve kaynakları gençlerin ve tüm vatandaşların refahına yönlendirmek olduğunu belirtti.
Spor ve sosyal hayatın canlanması
Bakan, Hakkari'nin son dönemde aldığı yatırımlarla marka değerini ve potansiyelini göstermeye başladığını söyledi. Gençlerin spordaki başarıları, festivaller ve sosyo-kültürel etkinliklerin arttığını aktaran Güler, kentin artık yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çektiğini; dağcılık, rafting, yamaç paraşütü, kayak gibi spor dallarında cazibe merkezi haline geldiğini ifade etti.
Güler, Hakkari için şu tespitleri paylaştı: "Hakkari'miz, artık milli takımlarımızın kamp yaptığı bir şehir". Ayrıca bölgedeki takımların ve sporcuların başarılarına dikkat çekti: Hakkari Üniversitesi Antrenörlük Eğitimi Bölümü öğrencisi Zana Öztunçun Türkiye Kayak (Biatlon) Şampiyonluğu; diğer Hakkarili sporcuların 6 birincilik, 8 ikincilik, 4 üçüncülük ve 2 dördüncülük madalya ile Hakkari'yi Türkiye Şampiyonu yapması; Elazığ'da düzenlenen Okul Sporları Gençler Bölge Judo Şampiyonası'nda Rojda Kanat'ın birinciliği ve Batman'daki Yıldızlar Güreş Şampiyonası'ndaki altın, 2 gümüş ve 3 bronz madalyalar bu başarının göstergeleri olarak sıralandı.
Gençlere mesaj: Eğitim, disiplin ve dil
Bakan Güler, ülkenin aydınlık geleceği için gençlerin en iyi şekilde yetişmesinin hedeflendiğini vurguladı ve tavsiyelerde bulundu: "Eğitimin, sizi istediğiniz hedeflere ulaştıracak en önemli unsur olduğunu unutmayınız. Öğrenmeye açık olun. Okuyun, araştırın ve yeni yetenekler edinin. Bu açıdan başta İngilizce olmak üzere en az iki yabancı dil öğrenmelisiniz." Güler, ilgi alanlarını keşfetme, sabır ve disiplinin önemine de dikkat çekti.
Program ve katılımcılar
Bakan Güler'in kulüp yöneticileri ve sporcuların taleplerini dinlediği programa Bakan Yardımcısı Alpaslan Kavaklıoğlu, Hakkari Valisi ve Belediye Başkan Vekili Ali Çelik, AK Parti Şırnak Milletvekili Arslan Tatar, Vali Yardımcısı Tayyar Emre Mahmutoğlu, Gençlik ve Spor İl Müdürü Emin Yıldırım, AK Parti İl Başkanı Zeydin Kaya, kulüp yöneticileri, antrenörler, sporcular ve gençler katıldı.
Sonuç olarak, Güler Hakkari'de hem güvenlik hem de sosyal ve ekonomik dönüşümün sürdüğünü vurgulayarak, gençlere yatırım yapmanın ve onlar için daha aydınlık bir gelecek kurmanın öncelikleri olduğunu belirtti.
Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, Hakkari'deki programları kapsamında Gençlik Merkezi'nde düzenlenen "Gençlik Buluşması" programına katılarak konuşma yaptı.