Batı Bengal'de şiddetli yağışlar can aldı: 23 kişi yaşamını yitirdi
Hindistan'ın Batı Bengal eyaletinde etkili olan ani ve şiddetli yağışlar, geniş çaplı seller ile toprak kaymalarına neden oldu. Yetkililer, bu afetlerde 23 kişinin hayatını kaybettiğini bildirdi.
Olayın detayları
Batı Bengal Başbakanı Mamata Banerjee, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, eyaletin birçok bölgesinde ani şiddetli yağışların selleri tetiklediğini ve felaketin geniş bir alanı etkilediğini kaydetti.
Hindistan'ın NDTV kanalının haberine göre yetkililer, toprak kayması ve seller nedeniyle yaşanan can kayıplarını doğruladı. Çok sayıda yolun kapandığı, kurtarma ve tahliye çalışmalarının ise sürdüğü bildirildi.
Resmi tepkiler ve çalışmalar
Hindistan Başbakanı Narendra Modi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Darjeeling bölgesinde hayatını kaybedenler nedeniyle duyduğu üzüntüyü dile getirdi. Yetkililer, afet bölgelerinde acil müdahale ekiplerinin ve tahliye çalışmalarının devam ettiğini vurguladı.
Kritik not: Yetkililer, bölgede ulaşım ve altyapı sorunlarının sürdüğünü; vatandaşların güvenli bölgelere yönlendirilmesi ve kurtarma çalışmalarının öncelikli olduğunu belirtti.