Bingöl Karlıova'da Dondurucu Soğuk Etkisini Gösteriyor
Bingöl'ün Karlıova ilçesinde, dondurucu soğuk yaşamı olumsuz etkiliyor. Gece saatlerinde hava sıcaklığı sıfırın altında 19 dereceye kadar düştü. Bunun sonucu olarak, ilçede çeşitli zorluklar baş gösterdi.
Buz Sarkıtları ve Donan Yollar
Hava sıcaklığının bu denli düşmesiyle birlikte, bazı bina ve iş yerlerinin çatılarında buz sarkıtları oluştu. Yollar, araçların camları ve su boruları ise buz tuttu. Bu olumsuz hava koşulları, birçok esnafın iş yerini açamayarak büyük sıkıntılar yaşamasına neden oldu.
Eğitime Ara Verildi
Olumsuz hava koşulları nedeniyle 19 Şubat'tan itibaren ilçede eğitime ara verildi. Bu durum, öğrencilerin eğitim hayatını da olumsuz etkiledi.
Esnafın Açıklamaları
İlçede esnaf olan Bünyamin Altay, kışın en soğuk günlerini yaşadıklarını belirterek, iş yerlerinde suların donduğunu ifade etti. Diğer bir esnaf Cüneyt Gökçe ise, soğuk hava koşullarının yaşamı ciddi şekilde olumsuz etkilediğini dile getirdi.
Kar Fırtınası Görüntülendi
Öte yandan, gece saatlerinde etkili olan kar fırtınası, kameralarca kaydedildi. Bu görüntüler, ilçedeki dondurucu hava koşullarının ciddiyetini gözler önüne serdi.