Bodrum'da çevreyi kirletenlere 125 bin lira ceza
Denetim ve tespitler
Bodrum Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Zabıta Müdürlüğü ekipleri, rutin denetimlerin yanı sıra çevre kirliliğini önlemek amacıyla sivil devriyeler ile denetimlerini aralıksız sürdürüyor.
Çırkan Mahallesi'nde gerçekleştirilen denetimde, Şehit Sezgin Keçeci Sokak'ta bir kişi çöp konteynerlerini molozla doldururken yakalandı. Bu kişiye Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi gereğince 50 bin lira idari para cezası uygulandı.
Gürece Mahallesi Göktepe Caddesi'nde ise doğal alana moloz döken araç belediye ekiplerince tespit edildi. Aracın sürücüsüne yine Kabahatler Kanunu’nun ilgili maddesi uyarınca 75 bin lira idari para cezası kesildi.
Belediyenin çağrısı
Belediye Zabıta Müdürlüğü yetkilileri, Bodrum genelindeki denetim ve uygulamaların artarak süreceğini belirtti. Yetkililer, vatandaşları çevre kirliliğine neden olan kişi ve durumları belediyeye bildirmeye çağırdı.