Büyükkılıç Ankara’da Şehircilik Zirvesi’nde Erdoğan ile Görüştü
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla düzenlenen "Medeniyetimizde Şehir ve Mekân" temalı Şehircilik Zirvesi'ne katıldı. AK Parti Kongre Merkezi'nde gerçekleşen zirve, Türkiye'nin şehircilik vizyonunun yeniden şekillendiği önemli bir platform olarak öne çıktı.
Zirvede öne çıkan mesajlar
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan konuşmasında şehircilik ve mimari mirasın önemine vurgu yaptı. Erdoğan, "Türkiye, özellikle de Anadolu, dünyada eşi benzeri görülmeyen bir şehircilik tecrübesine sahiptir. Bin yıldır yurt tuttuğumuz ve ebediyete kadar yurdumuz olacak bu topraklar, dünya şehircilik ve mimari tarihi açısından adeta bir laboratuvar gibidir" ifadelerini kullandı.
Başkan Dr. Memduh Büyükkılıç ise zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın vizyonuna dikkat çekerek Kayseri'nin rolüne ilişkin değerlendirmelerde bulundu: "Kayseri, tarihiyle, kültürüyle ve üretim gücüyle Anadolu’nun şehircilik mirasını en iyi şekilde temsil eden bir şehirdir". Büyükkılıç, bu vizyon ışığında çevre ve şehircilik politikalarını geliştirerek projeleri hayata geçireceklerini belirtti.
Kentkırım Sergisi kapsamında sergilenen çalışmaları da inceleyen Büyükkılıç, şehir estetiği, tarihi dokunun korunması ve sürdürülebilir kalkınma konularının önemini vurguladı.
Cumhurbaşkanı ile görüşme
Zirve sırasında Dr. Memduh Büyükkılıç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya geldi ve Kayserililerin selamlarını iletti. Büyükkılıç görüşmede, "Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde şehrimiz için hizmet yolunda aşkla ve şevkle çalışmaya devam ediyoruz. Her daim bizlere ilham veren vizyonları ve güçlü liderlikleriyle yolumuzu aydınlatan ve tüm Kayserililere selamlarını ileten Sayın Cumhurbaşkanımıza şükranlarımı sunuyorum" dedi.
Başkentte istişare toplantısı ve taziye mesajı
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Yerel Yönetimler Başkanı Mustafa Demir’in ev sahipliğinde düzenlenen ve büyükşehir ile il belediye başkanlarının katıldığı istişare toplantısına Dr. Memduh Büyükkılıç da iştirak etti. Toplantının gündeminde şehir planlaması ve yerel yönetim projeleri yer aldı.
Ayrıca Büyükkılıç, Ankara ziyareti sırasında aldığı üzücü habere ilişkin, "Gürcistan sınırındaki kazada şehit olan askerlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve sabır diliyor, milletimizin başı sağ olsun" ifadelerini kullanarak taziye dileklerini iletti.
KAYSERİ BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI DR. MEMDUH BÜYÜKKILIÇ, CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN DA TEŞRİFLERİYLE DÜZENLENEN ‘MEDENİYETİMİZDE ŞEHİR VE MEKÂN’ TEMALI ŞEHİRCİLİK ZİRVESİ’NE KATILDI VE CUMHURBAŞKANI RECEP TAYYİP ERDOĞAN İLE BİR ARAYA GELDİ.