Drosia'da ormanlık alanda kundaklama düzeneği bulundu
Olayla bağlantılı bir kişi gözaltında, düzenek DAEE'ye teslim edildi
Yunanistan'ın başkenti Atina yakınlarındaki Drosia bölgesinde, ormanlık alanda bir kundaklama düzeneği tespit edildi. Durumu fark eden vatandaşın ihbarı üzerine olay yerine sevk edilen ekipler, düzeneği güvenli şekilde etkisiz hale getirdi.
İtfaiye Teşkilatı tarafından yapılan açıklamaya göre, öğle saatlerinde bölgede yürüyüş yapan bir kişi, bantla sarılı iki küçük piknik tüpü, benzin dolu şişe ve fitilden oluşan bir düzeneği gördü ve yetkililere bildirdi.
Kundaklama düzenekleri uzman ekipler tarafından bulunduğu yerden uzaklaştırılarak, Teşkilatın ilgili birimi olan Kundaklama Suçlarıyla Mücadele Dairesi (DAEE)'ye teslim edildi.
Polis kaynakları, olayla bağlantılı olarak bir kişinin gözaltına alındığını, şüphelinin ifadesinin alındığını ve olayın tüm yönleriyle soruşturulduğunu bildirdi.
Ülkede son dönemde çok sayıda orman yangını ile mücadele edilirken, yetkililer kundaklama ihtimaline karşı alarmda olduklarını vurguladı. İtfaiye Teşkilatı, yangın riski yüksek bölgelerde devriyelerin artırıldığını ve ormanlık alanlara izinsiz girişlerin engellendiğini açıkladı.