İçişleri Bakanı Yerlikaya, Batman'da İftar Programında Terörle Mücadele Mesajları Verdi
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da düzenlenen "Huzur ve Kardeşlik İftar Programı" kapsamında önemli açıklamalarda bulundu. Yerlikaya, "Hamdolsun, milletimizin başına musallat olan terör, bir daha açılmamak üzere kapanıyor. Amacımız, Cumhurbaşkanı'mızın liderliğinde, 40 yılı aşan bölücü terör girdabını ortadan kaldırmaktır" dedi.
Batman'daki Temasları
Bakan Yerlikaya, ziyaretleri çerçevesinde önce Batman Valiliği'ni ziyaret ederek Vali Ekrem Canalp ile görüştü. Ardından AK Parti ve MHP İl başkanlıklarına ziyarette bulundu. Yerlikaya, daha sonra Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) Batman Bölge Müdürlüğü'nde basına kapalı bir güvenlik toplantısına katıldı.
Kardeşliğin Önemi
İftar programında konuşan Yerlikaya, Batman'da kurulan gönül sofrasında halkla birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu ifade etti. Bu kadim toprakların binlerce yıl boyunca farklı kimliklerin, kültürlerin ve inançların bir arada yaşadığı, kardeşliğin en güzel örneklerinin sergilendiği bir coğrafya olduğunu belirtti.
Bakan Yerlikaya, "Türk, Kürt, Arap, Alevi, Sünni yüzyıllardır aynı duaya 'amin' demiş, aynı kaderi paylaşmıştır. Aynı aşkla vatanına sahip çıkmış, aynı bayrak altında, ortak geçmişten ortak geleceğe birlikte yürümüştür" dedi.
Tarihsel Bağlam ve Hedefler
Yerlikaya, Malazgirt, Çanakkale ve Büyük Taarruz gibi tarihi olaylara da atıfta bulundu ve şunları ekledi: "Cumhuriyet'in temelleri, etnik kökeni, dini veya mezhebi ne olursa olsun, farklılıklarımızı zenginlik olarak gören bir ruhla atılmıştır. Ecdadımız, vatanımızın bağımsızlığı ve milletimizin refahı için her türlü zorluğa birlikte göğüs germiştir."
Hedeflerinin, 40 yılı aşan bölücü terör girdabını ortadan kaldırmak ve "Terörsüz Türkiye" hedefini gerçekleştirerek büyük ve güçlü Türkiye'yi bir arada inşa etmek olduğunu ifade etti.
İftar Programına Katılımcılar
İftar programına; Vali Ekrem Canalp, AK Parti Batman Milletvekili Ferhat Nasıroğlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı Mustafa Çalışkan, İl Emniyet Müdürü İbrahim Kaba, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Cafer Öz, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Şansi, MHP İl Başkanı Muhammet Arif Çetin, kamu kurumları ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçe ve belde belediye başkanları, şehit yakınları, gaziler ve vatandaşlar katıldı.
Yerlikaya, iftar programının ardından bir şehit ailesini kent merkezindeki evinde ziyaret etti.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da Valilik ve Belediye tarafından Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde düzenlenen "Huzur ve Kardeşlik İftar Programı"na katıldı.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Batman'da Valilik ve Belediye tarafından Necat Nasıroğlu Külliyesi'nde düzenlenen "Huzur ve Kardeşlik İftar Programı"na katıldı.