DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.851.247,51 -0,14%

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı Hasta ve Yaralılar için Tekrar Kapatıyor

İsrail, Gazze'den hasta ve yaralıların geçişi için Refah Sınır Kapısı'nı yeniden kapattı. Ölü ve kayıplar ise 322'yi aştı.

Yayın Tarihi: 18.03.2025 12:25
Güncelleme Tarihi: 18.03.2025 12:25

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı Hasta ve Yaralılar için Tekrar Kapatıyor

İsrail, Refah Sınır Kapısı'nı Kapatma Kararı Aldı

İsrail, bu sabah Refah Sınır Kapısı'nın Filistin tarafını Gazze Şeridi'nden gelen hasta ve yaralıların çıkışına yeniden kapattığını duyurdu. İsrail devlet televizyonu KAN’a göre, sınırda çalışan işçilere, kapının derhal kapatıldığı bilgisi verildi.

AB Sınır Yardım Misyonu'na Bildirildi

Haberde, bu kararın Avrupa Birliği Sınır Yardım Misyonu'na da iletildiği belirtildi. Refah Sınır Kapısı'nın açılmasının, esir değişiminin ve Gazze'deki ateşkes mutabakatının önemli bir parçası olduğu vurgulandı.

Ölü ve Kaybolanların Sayısı 322'yi Aştı

İsrail'in, gece saatlerinde ateşkesi bozarak Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılar sonucunda ölenlerin ve kaybolanların sayısının 322'yi aştığı bildiriliyor. İsrail ordusunun, yerinden edilen Filistinlilerin çadırları, sığındığı okullar ve sivillerin evleri dahil olmak üzere Gazze'yi yoğun bombardımana tuttuğu aktarıldı.

İsrail Hükümetinin Açıklaması

İsrail Başbakanlık Ofisi'nden yapılan açıklamada, saldırıların Başbakan Binyamin Netanyahu ve Savunma Bakanı Yisrael Katz'ın talimatlarıyla başlatıldığı kaydedildi.