Kırklareli'de Lüleburgaz Yangını Kontrol Altına Alındı
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde, Yeni Sanayi Sitesi yakınlarındaki anızda başlayan yangın rüzgarın etkisiyle ağaçlık alana sıçradı. Olay, kısa sürede yoğun duman ve panik yarattı.
Müdahale ve Trafik Önlemleri
Vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye Orman İşletme Müdürlüğü, itfaiye, AFAD ve jandarma ekipleri sevk edildi. Yoğun duman nedeniyle Avrupa Otoyolu ve D-100 kara yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı; ekiplerin yaklaşık 2 saatlik çalışmasının ardından bu yollar yeniden trafiğe açıldı.
Kazalar, Yaralılar ve Tahliyeler
Lüleburgaz-Babaeski D-100 karayolunda duman nedeniyle 6 aracın karıştığı zincirleme trafik kazası meydana geldi. Kazada yaralanan 6 kişi, sağlık ekiplerince Lüleburgaz Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.
Zorlu Mücadele ve Son Durum
Ekipler, yangının Lüleburgaz ilçesinin Bahçivan mevkisinde bulunan bir akaryakıt istasyonuna sıçramasını önlemek için yoğun çaba sarf etti. Hürriyet Mahallesi'nde bazı vatandaşlar ağıllarındaki hayvanları güvenli bölgelere tahliye etti; itfaiye ekipleri dumandan etkilenen bir köpeği kurtardı.
Yangın, ekiplerin yaklaşık 5 saatlik çalışmasıyla söndürüldü.
Yetkililer Bölgeye Geldi
Kırklareli Valisi Uğur Turan, Lüleburgaz Kaymakamı Kemal Yıldız, Babaeski Kaymakamı Tamer Orhan, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Yusuf Eskitürk ve İl Emniyet Müdürü Sinan Çamuroğlu bölgeye gelerek çalışmaları yerinde takip etti.
Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesinde anızda başlayıp, ağaçlık alana sıçrayan yangına müdahale ediliyor. Yoğun duman nedeniyle görüş mesafesinin düştüğü Avrupa Otoyolu ve D-100 kara yolu çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı.