Kocagürlü Öğrenciler Yörük Ali Efe Müzesi’nde Tarih Yolculuğuna Çıktı
Yenipazar Müzesi’nde milli mücadele bilinci pekiştirildi
Aydın’ın Efeler ilçesine bağlı Kocagür İlkokulu’nda eğitim gören 2, 3 ve 4’üncü sınıf öğrencileri, Yenipazar Yörük Ali Efe Müzesi’ni ziyaret ederek milli mücadele tarihini yerinde öğrenme fırsatı buldu.
Gezi kapsamında öğrenciler, Aydın yöresinin simge isimlerinden Yörük Ali Efe’nin yaşamı, Kuva-yı Milliye’deki rolü ve milli mücadele dönemine ait tarihî objeler hakkında bilgi aldı. Müzedeki eserleri ilgiyle inceleyen öğrenciler, öğretmenlerinden ve yetkililerden detaylı bilgiler edindi.
Geziye sağlanan desteğe ilişkin açıklama yapan Kocagür Mahalle Muhtarı Orhan Akrancı, ulaşım desteğinin İncirliova Belediye Başkanı Aytekin Kaya tarafından sağlandığını, Yenipazar Belediye Başkanı’nın öğrencileri müzede ağırladığını ve gezinin ardından çocukların Yenipazar pidesi ile buluşturulduğunu ifade etti.
Orhan Akrancı etkinlikle ilgili olarak, "Öğrencilerimiz için çok verimli ve unutamayacakları bir gün oldu. Hem tarihlerini öğrendiler hem de güzel hatıralar biriktirdiler. Bu imkanı sağlayan ve çocuklarımızla yakından ilgilenen belediye başkanlarımıza şahsım ve mahallem adına teşekkür ediyorum" dedi.
Etkinlikle amaçlanan, öğrencilerin tarih bilincinin güçlendirilmesi ve milli değerlerle buluşmasıydı. Gezi, günün anısına çekilen hatıra fotoğraflarıyla sona erdi.
AYDIN’IN EFELER İLÇESİNE BAĞLI KOCAGÜR İLKOKULU’NDA EĞİTİM GÖREN 2, 3 VE 4’ÜNCÜ SINIF ÖĞRENCİLERİ, YENİPAZAR YÖRÜK ALİ EFE MÜZESİ’Nİ ZİYARET EDEREK MİLLİ MÜCADELE TARİHİNİ YERİNDE ÖĞRENME FIRSATI BULDU.