DOLAR
42,69 0%
EURO
50,15 0%
ALTIN
5.897,7 0%
BITCOIN
3.846.499,96 -0,02%

Manisa'da Dolandırıcılık Operasyonu: Şüpheliler Yakalandı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dolandırıcılık yaptığı iddia edilen beş şüpheli yakalandı. Şüpheli uzun yıllar sahte kimliklerle faaliyet göstermiş.

Yayın Tarihi: 25.02.2025 23:00
Güncelleme Tarihi: 25.02.2025 23:00

Manisa'da Dolandırıcılık Operasyonu: Şüpheliler Yakalandı

Manisa'da Dolandırıcılık Zanlıları Gözaltına Alındı

Manisa'nın Akhisar ilçesinde dolandırıcılık yaptığı ileri sürülen şüpheliler, düzenlenen bir operasyonda gözaltına alındı. Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanlığı ve İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Akhisar Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde, ilçedeki bazı vatandaşların dolandırıldığı ihbarı üzerine çalışma başlattı.

Dolandırıcının Kimliği Belirlendi

Yapılan takip ve istihbarat çalışmaları sonucunda, dolandırıcılığı gerçekleştiren kişinin kendisini "Haydar Reis" olarak tanıtan A.S.Ö. (60) olduğu tespit edildi. Ekipler, A.S.Ö. ile ona yardım eden dört şüpheliyi İzmir'de yakalayarak gözaltına aldı.

Şüphelilerin İddiaları ve Geçmişleri

Akhisar ilçe Jandarma Komutanlığına götürülen şüphelilerin işlemleri devam ederken, "Haydar Reis" takma adlı şüphelinin uzun yıllardır kendisini MİT personeli, İçişleri Bakanlığı Başmüfettişi ve diğer kamu görevlileri olarak tanıttığı, sahte kamu kimlikleri kullanarak vatandaşları dolandırdığı öğrenildi. A.S.Ö., dolandırıcılık faaliyetlerini, resmi iş ve işlemlerinde vatandaşlara yardım etme vaadiyle gerçekleştirdiği bildirilmiştir.