DOLAR
42,55 0%
EURO
49,62 0%
ALTIN
5.758,24 0%
BITCOIN
3.912.773,82 0%

Marmaris'te 45 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris’te 45 milyon TL’lik yol yatırımlarını tamamlayıp Bayır, Söğüt ve Orhaniye mahallelerinde altyapı ve ulaşım konforunu artırdı.

Yayın Tarihi: 05.11.2025 13:55
Güncelleme Tarihi: 05.11.2025 13:55

Marmaris'te 45 Milyon TL'lik Yol Yatırımı Tamamlandı

Marmaris'te 45 Milyon TL'lik yol yatırımı tamamlandı

Muğla Büyükşehir Belediyesi, Marmaris ilçesinde yürüttüğü 45 milyon liralık yol yatırımıyla ulaşım altyapısını güçlendirdi; mahalleler arası ulaşımı daha konforlu ve güvenli hale getirdi.

Bayır ve Söğüt yolu yenilendi

Bu kapsamda Büyükşehir Belediyesi, Marmaris’in Bayır ve Söğüt Mahallelerini birbirine bağlayan 12 bin 750 metrelik yolda; zemin düzenleme, plentmiks temel serimi ve birinci kat sathi kaplama imalatlarını tamamladı.

Orhaniye'de parke ve yağmursuyu çalışması

Orhaniye Mahallesi yolunda ise yaklaşık 2 bin metrelik kısımda zemin düzenleme çalışmaları yapılırken, 16 bin metrekare parke döşemesi ile bin 150 metre yağmursuyu hattı ve ızgara imalatı tamamlandı.

Mahalle sakinleri ve muhtarın görüşleri

Söğüt Mahallesi sakinlerinden Yüksel Başar, "Bu yol bizim için çok önemli. Taşlıca, Söğüt, Bayır, Osmaniye, Marmaris’e en kısa yol. Yolumuzla ilgilendi, suyumuzla ilgilendi. Ahmet Aras Başkanımıza teşekkür ederiz" dedi.

Söğüt Mahallesi muhtarı Yusuf Selçuk, "Bu yol bizim için çok önemli. Köylümüzün Marmaris’e git için kullandığı daha kestirme, daha kısa bir yol. Biraz daha genişletme çalışması yapıldı. Büz ihtiyacı olan yerlere biz konulduk. Yani şu an daha güvenli yol. Yani Ahmet Başkanımızın mahallelerimize gösterdiği ilgilerin dolayı çok memnunuz. Kendisine sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.

Yetkili açıklaması

Muğla Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Dairesi Başkanlığında görevli Harita Mühendisi Buğra Kabul, "Muğla Büyükşehir Belediyesi olarak Marmaris ilçesindeki 3 mahallemizde toplam 45 milyon liralık yatırım ile başlattığımız yol yapım çalışmalarını tamamladık. Marmaris ilçemizdeki çalışmalarımız kapsamında şu ana kadar Bayır ve Söğüt mahallelerini birbirine bağlayan 12 bin 750 metrelik yolda zemin düzenleme, platnik temel serimi ve birinci kat sati kaplama imalatını tamamladık. Yine benzer şekilde Orhaniye yolunun 2 bin metrelik kısmında zemin düzenleme, 16 bin m parke imalatı ve Bin 150 m yağmur suyu ızgara imalatlarını tamamladık" dedi.

Başkan Aras: Her noktada yatırım sürecek

Kıyı Ege Belediyeler Birliği ve Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Aras, Muğla’nın her noktasında vatandaşların daha güvenli, konforlu ve hızlı yolculuk yapabilmesini sağlamayı hedeflediklerini belirtti. Aras, yol yatırımlarının yaşam kalitesine dokunmak, köyleri ve mahalleleri birbirine bağlamak ile turizmi desteklemek amacıyla gerçekleştirildiğini, kırsal-kentsel ayrımı yapmadan Muğla’nın her noktasında yatırımlara devam edeceklerini açıkladı.

MARMARİS’İN 45 MİLYON TL’LİK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

MARMARİS’İN 45 MİLYON TL’LİK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI

MARMARİS’İN 45 MİLYON TL’LİK YOL YATIRIMI TAMAMLANDI