Mersin Akdeniz'de Bakkalda 2022-2024 Tarihli Son Kullanma Tarihi Geçmiş Gıdalar Ele Geçirildi
Akdeniz Belediyesi zabıta ekipleri denetimde bulundu
Mersin'in Akdeniz ilçesinde zabıta ekipleri, Çay Mahallesi'ndeki bir bakkalda yaptıkları denetimde 2022, 2023 ve 2024 tarihli çok sayıda son kullanım tarihi geçmiş ürün tespit etti.
Denetimde kek, şekerleme ve hazır çorba gibi gıdaların bulunduğu ürünlere imha edilmek üzere el konuldu.
Denetim sırasında iş yeri sahibi, ürünlerin tarihinin geçtiğini bildiğini ancak bunları satmadığını iddia etti. Ekipler, bakkala idari para cezası uyguladı.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Akdeniz Belediyesi Zabıta Müdürü Ufuk Sivaslıoğlu, ekiplerin düzenli olarak denetimlerinin devam ettiğini belirtti. Tarihi geçmiş ürünleri satışa sunan işletmelere karşı gerekli yasal işlemleri uygulamaya devam edeceğiz. Vatandaşlarımızın güvenli ve sağlıklı gıdaya ulaşması için denetimlerimiz aralıksız sürecek.
Mersin'in Akdeniz ilçesinde bir bakkalda son kullanım tarihi geçmiş çeşitli gıda ürünleri ele geçirildi.