Milli Eğitim Bakanı Tekin'den Otizmli Öğrencilere Destek Çağrısı
Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 2 Nisan Dünya Otizm Farkındalık Günü kapsamında sosyal medya hesabından önemli bir paylaşımda bulundu. Bu özel günde, eğitim ailesinin en "özel" üyeleri olan otizmli öğrencilerin ve onların ailelerinin her zaman yanında olacaklarını vurguladı.
Özel Eğitime Olan Gereksinim
Tekin, yaptığı açıklamada, özel eğitime ihtiyaç duyan öğrencilerin gelişimlerini desteklemenin büyük önem taşıdığını belirtti. Bu bireylerin geleceğe en iyi şekilde hazırlanarak güçlenmelerini sağlamak, maarif anlayışlarının temel prensiplerinden biri olduğunu ifade etti.
Bakan Tekin, “Bakanlık olarak çalışmalarımızı bu bilinçle şekillendirmeye devam ediyoruz. Eğitim ailemizin en 'özel' üyelerinden olan otizmli öğrencilerimizin ve ailelerinin her daim yanında olacağız,” dedi.