Trabzon'da 15 Temmuz Anması
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Trabzon'da düzenlenen "Darbeler ve 15 Temmuz" konulu panelde önemli açıklamalarda bulundu.
Egemenliğe Sahip Çıkmalıyız
Yılmaz, konuşmasında, "Milletimizin egemenliğine, iradesine sahip çıkma ortak paydasını devam ettirmeliyiz. Bunu devam ettirirsek dışarıda istiklalimizi, içeride demokrasimizi koruruz" ifadelerini kullandı.
Kahramanca Mücadele
Karadeniz Teknik Üniversitesi (KTÜ) Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde gerçekleşen panelde, 15 Temmuz gecesi verilen olağanüstü mücadeleye işaret eden Yılmaz, "Zaman geçtikçe tablo daha netleşiyor. Biraz uzaktan baktığımızda daha net görüyoruz" dedi.
Darbelerin Gerçek Yüzü
Darbelerin milli olmadığını ve her zaman yabancı güçlerin himayesini aradıklarını vurgulayan Yılmaz, "Hiçbir darbe milli değildir, hiçbir darbe yerli değildir, milletin iradesine yönelmiş bütün darbeler yabancı ülkelerin himayesini arar" şeklinde konuştu.
Egemenlik Mücadelesi
Türkiye'nin, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "one minute" çıkışından itibaren sürdürdüğü egemenlik mücadelesine de değinen Yılmaz, "Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" belirlemesiyle egemenliğin iki unsuru olduğunu belirtti: istiklal ve demokrasi.
Birlik ve Beraberlik Vurgusu
Yılmaz, "Milletimizin egemenliğine sahip çıkılmasının ortak payda olduğunun altını çizmeliyiz" diyerek birlik ve beraberlik mesajı verdi. "Kimse Türk milletini yenemez, ancak biz hata yaparsak, birbirimize düşersek yeniliriz" dedi.
Programda Diğer Konuşmacılar
Panelde, Vali Aziz Yıldırım, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay ve KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı da konuşma yaptı. Ayrıca "Hafıza: 15 Temmuz" adlı fotoğraf sergisi açıldı.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Darbeler ve 15 Temmuz" konulu panele katıldı. Yılmaz, burada bir konuşma yaptı.
Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi Murat Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Prof. Dr. Osman Turan Kültür ve Kongre Merkezi'nde düzenlenen "Darbeler ve 15 Temmuz" konulu panele katıldı. Yılmaz, burada bir konuşma yaptı.