DOLAR
42,55 0%
EURO
49,65 0%
ALTIN
5.768,64 0%
BITCOIN
3.890.844,16 0%

Özgür Özel Bayrampaşa Mitinginde: İmamoğlu'na Destek, Yolsuzluk ve AK Parti İddiaları

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bayrampaşa mitinginde İmamoğlu'na destek verip yolsuzluk iddialarını ve AK Parti'ye yönelik suçlamalarını yineledi.

Yayın Tarihi: 14.08.2025 00:07
Güncelleme Tarihi: 14.08.2025 00:20

Özgür Özel Bayrampaşa Mitinginde: İmamoğlu'na Destek, Yolsuzluk ve AK Parti İddiaları

Özgür Özel Bayrampaşa'da: "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" Mitinginde Konuştu

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarının ardından partisinin Bayrampaşa'da düzenlediği "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitinginde halka seslendi.

Yahya Kemal Parkı önünde toplanan kalabalığa hitap eden Özel, bu akşam otobüsün üstünde konuşan kişinin sadece CHP Genel Başkanı olmadığını, aynı zamanda dedesi Üsküplü Abdullah Ağa, babaannesi Kırçovalı Pembe Ana ve anneannesi Selanikli Sadriye Anne'nin torunu olduğunu söyledi.

İmamoğlu'nun Tutukluluğu ve Deprem Çağrısı Eleştirisi

Özel, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Balıkesir depreminin ardından iktidar ve muhalefete birlik çağrısı yaptığına değinerek, "Baktığınızda iktidarı, muhalefeti, belediyesi beraber çalışmak lazım, doğru. Ama bu İstanbul'un depremine karşı bir çalışan vardı. Arı gibi çalışan vardı." ifadelerini kullandı.

Özel, Ekrem İmamoğlu'nun 1,3 milyon konutun deprem riski taşıdığı İstanbul için çalıştığını ve hedefinin kenti depremden kurtarmak olduğunu belirterek, "Hem içeride tutuklu olması hem de Cumhurbaşkanı'nın böyle çağrılar yapması samimi değildir." dedi.

Yolsuzluk İddiaları ve Hesap Sorulacağı Vurgusu

Özel, kendilerine oy vermeyenlerden değil, yolsuzluk yapanlardan ve İmamoğlu'nu tutuklayanlardan hesap soracaklarını belirtti. Kutuplaşmaya değil kucaklaşmaya geldiklerini söyledi.

Geçen hafta Tuzla'da dile getirdiği iddiaların kanıtlarını Hâkimler ve Savcılar Kurulu'na (HSK) bugün saat 16.00'da teslim ettiklerini ifade eden Özel, Adalet Bakanı'na yönelik şu çıkışı yaptı:

"Adalet Bakanı, bugün ben konuşurken kızmış, 'Lan' demişim, bana soruşturma açmış. Yok yok. Bak Adalet Bakanı ilan ediyorum, yarın 12.00'yi bekle. AK Parti kuruluş yıl dönümü hediyen geliyor, yarın 12.00'yi bekle."

Özel, ayrıca "Tayyip Bey, hani 'Turpun büyüğü heybede.' diyorsun ya. Heybede tutmayacağım, yarın 12.00'yi bekle. İmzalı, yazılı… Açık açık isimler yazıyor. Ak Toroslar çetesi çöküyor. AK Parti çöküyor. Yarın AK Parti'ye kuruluş yıl dönümü hediyesi." sözlerini sarf etti.

Ekonomi ve Kamu Görevlilerine İleti

Memur ve memur emeklilerine sefaletin dayatıldığını iddia eden Özel, ekonomiyi ve devleti AK Parti'den daha iyi yöneteceklerini savundu.

Aziz İhsan Aktaş Tartışması

Özel, miting konuşmasında Aziz İhsan Aktaş iddiasına da değindi: "Aziz İhsan Aktaş'tan dosyası olan, en çok ona ihale veren bir belediye vardı. O belediye Cumhuriyet Halk Partiliydi. Tir tir titriyordu. Diyorduk ki 'Yolsuzluk yapmadıysan korkma.' Ama bir korkuyor, bir korkuyor."

Özel, Aktaş'ı eleştirirken kullandığı ifadelerde, "Topuklu efe" benzetmesini ve AK Parti'ye geçiş iddialarını dile getirerek, "Oylar Cumhuriyet Halk Partisine verildi. Yazıklar olsun, haram zıkkım olsun, AK Parti'ye kaçıyorsun. AK Parti'ye geçeceği duyuldu, borsada şirketin dibe çökmüş değeri artıyor. Neden? AK Parti kurtaracakmış." dedi.

Konuşma, Özel'in iddialarını ve suçlamalarını açık isimlerle duyuracağını söylemesiyle sona erdi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör...

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarının ardından partisince Bayrampaşa'da düzenlenen "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingine katıldı. Özel, Yahya Kemal Parkı önünde toplanan kalabalığa hitap etti.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör...