Paris'te Kritik Görüşme: Fransa ve Mısır Dışişleri Bakanları Gazze'yi Ele Aldı
Ateşkes, esirler ve insani yardım masaya yatırıldı
Fransa'da düşen hükümetin Dışişleri Bakanı Jean-Noel Barrot ile Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati, başkent Paris'te Gazze Şeridi'nin geleceğini görüşmek üzere bir araya geldi.
Fransa Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Barrot'un Paris'te Abdulati'yi ağırladığı görüşmede taraflar Gazze'de ateşkesin sağlanması, esirlerin tamamının serbest bırakılması ve büyük çapta insani yardımın bölgeye ulaşması konularına öncelik verdi.
Görüşmede ayrıca, New York Bildirgesi ilkeleri doğrultusunda iki devletli çözümün uygulanması için çalışma arzusu vurgulandı. İki bakan, Filistin Devleti'ni tanıma yönündeki gelişmelerden memnuniyet duyduklarını ifade etti.
Açıklamada, tarafların ayrıca "Gazze'de savaşa son vermek için ciddi katkısı olan ABD Başkanı Donald Trump'ın ateşkes planı"nı görüştükleri kaydedildi.
Barrot ve Abdulati, Gazze Şeridi'nin istikrara kavuşması ve kalıcı olarak yeniden inşa edilmesi için bölgesel ve uluslararası ortaklarla iş birliği yapma kararlılıklarını dile getirdi; bu planın yönetim ve güvenlik gibi unsurları da kapsadığı belirtildi.
Açıklamanın sonunda, iki bakanın ülkeleri arasında İran nükleer programı da dahil olmak üzere farklı bölgesel konularda iş birliğine bağlı oldukları bildirildi.