Romanya'da Seçmenler Sandık Başında
Romanya'da genel seçim heyecanı, seçmenlerin sandık başına gitmesiyle devam ediyor. 18 milyon kayıtlı seçmen, Avrupa Birliği (AB) ve NATO üyesi ülkede oylarını kullanmak üzere yerel saatle 07.00 ile 21.00 arasında sandıklara gidiyor.
41 Parti ve 2 Bağımsız Aday Yarışıyor
Seçimlerde 41 parti ve 2 bağımsız aday mücadele ediyor. Seçim, Romanya Parlamentosu'ndaki 331 sandalyeli Temsilciler Meclisi ve 134 sandalyeli Senato için yeni dönem isimlerini belirleyecek. Resmi olmayan sonuçların ise gece yarısından önce açıklanması bekleniyor.
Cumhurbaşkanı Seçimindeki Gerginlik
24 Kasım'da yapılan cumhurbaşkanı seçiminde, NATO ve Batı karşıtı bağımsız aday Calin Georgescu ile merkez sağdaki Romanya Birliğini Kurtarın Partisinden Elena Lasconi ikinci tura yükselmişti. Ancak bu duruma itiraz edilmesi üzerine Anayasa Mahkemesi, ilk turda kullanılan oyların yeniden sayılmasına karar verdi. Yeniden sayımın genel seçimden önce yapılamayacağını ve ikinci turun 8 Aralık'ta düzenleneceğini açıkladı.
Sosyal Demokrat Parti'nin Stratejisi
Romanya'da iktidarın büyük ortağı olan Sosyal Demokrat Parti (PSD), desteklediği Başbakan Marcel Ciolacu ile genel seçimlere odaklandığını ve cumhurbaşkanlığı yarışında çekildiğini duyurdu.
Bu İçeriğimiz kaynak olarak Anadolu Ajansını kullanmıştır ve haberport.com editör ekibimiz tarafından derlenmiştir.