Sındırgı'da 6,1'lik depremin ardından hasar tespitleri sürüyor
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan hasar tespit çalışmaları yoğun tempoda devam ediyor.
Çalışma kapsamı ve saha ekipleri
Afetin ilk anından itibaren Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında bölgeye gönderilen 280 ekip ve 560 personel, ilçedeki 75 mahallede hasar tespit çalışması yürütüyor. Ekipler, özellikle depremin taşıyıcı kolonlarda oluşturduğu tahribatı inceliyor; çatlak ve hasarları fotoğraflayıp sisteme yüklüyor.
Genel Müdür Murat Oral'ın açıklamaları
Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürü Murat Oral, gazetecilere yaptığı açıklamada, "Deprem olur olmaz hemen harekete geçtik. Depremin ertesi günü saat 08.00 itibarıyla hasar tespit çalışmalarına 50 ekiple başladık. Şu anda depremin 4. günü, ekip sayımız 280'e ulaştı. Hızlı bir şekilde tespitlerimiz devam ediyor. Şu an itibarıyla yüzde 80 seviyesine ulaşmış durumdayız. Yani yapacağımız tüm hasar tespitlerinin yüzde 80'ini bitirmiş durumdayız."
Tespit tamamlanan mahalleler ve vatandaşlara uyarı
Oral, Sındırgı'daki 75 mahalleden 60'ında hasar tespit çalışmalarının tamamlandığını belirterek, kalan çalışmaların "en geç yarın akşama kadar" bitirileceğini söyledi. Tespit sonuçları tamamlandıkça bildiriliyor; vatandaşlar evlerinin az hasarlı veya hasarsız olarak bildirildiği durumda evlerine gönül rahatlığıyla girebilecekleri ifade edildi.
Oral ayrıca, ağır hasarlı olan evlere girilmemesi gerektiğini vurgulayarak, "İnşallah tespitlerimizi tamamladıktan sonra listelerimizi hem muhtarlıklara hem kaymakamlıklara hem bizim İl Müdürlüğümüze asacağız. Buradan vatandaşlarımız kontrol edebilirler. Hatta bir aylık bir itiraz süresi var. Şayet bir tereddütleri varsa itirazda bulunabilirler. Bu süreç bir ay içerisinde tamamlanacak ve kesinleşecek. Bizim bir aylık askı süremizin sonunda bu hasarlar kesinleşmiş oluyor. Arkasından AFAD Başkanlığımız hak sahipliği çalışmasını tamamlayarak süreci devam ettirmiş olacak."
Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından başlanan hasar tespit çalışmaları devam ediyor. Afetin ilk anından itibaren Türkiye Afet Müdahale Planı kapsamında bölgeye gelen 280 ekip, 560 personel, 75 mahallede hasar tespit çalışması yürütüyor.