Taşlı Yaylası'nda Kasabın Tilki Dostluğu: Rafet Hancı 5 Tilkiyi Besliyor
Yayla sakinleri döndü, o kaldı
Trabzon’un Köprübaşı ilçesi Taşlı Yaylasında yaz aylarında kasaplık yapan 61 yaşındaki Rafet Hancı, sezon bitimine rağmen yaylayı terk etmeyerek 5 tilkiyle kurduğu dostluğu sürdürüyor.
Doğu Karadeniz’de yayla göçü bir ay önce sona erdi ve yayla sakinleri köy ile ilçe merkezlerindeki evlerine döndü. Ancak Hancı, Araklı'ya dönemedi; yaylada besleyip sahiplendiği tilkilerini yalnız bırakmak istemiyor.
Her akşam dükkanının önüne gelen tilkileri elleriyle besleyen Hancı, onlarla arasında güçlü bir bağ oluştuğunu söylüyor. Çekilen görüntülerde tilkilere seslenerek beslediği anlar dikkat çekiyor.
Hancı'nın sözleri şöyle: “Oh be 5 tane tamamlandı, misafirlerimiz gelmiş. Misafirlerimiz hoş gelmiş. Kimse der mi ki ’Rafet amca al 4 kilo et parası göndereyim de yedir bunları’ Sayın tilki gardaşlar ben sizi yedireceğim, doyuracağım. Ama ben gittikten sonra sizi yaradan Cenab-ı Allah illa ki aç bırakmaz, rızıklarını verir. Kavga etmeyin, gelin bakayım, alan gitsin rızkını”
Hancı'nın bu davranışı, yayladaki yaşamın ve insan-doğa ilişkilerinin sıcak bir örneği olarak öne çıkıyor.
TRABZON'UN KÖPRÜBAŞI İLÇESİ TAŞLI YAYLASI'NDA YAZ AYLARINDA KASAPLIK YAPAN 61 YAŞINDAKİ RAFET HANCI'NIN 5 TİLKİ İLE OLAN DOSTLUĞU YÜREKLERİ ISITIYOR. HANCI, HER GÜN AKŞAM SAATLERİNDE YAYLADAKİ DÜKKANININ ÖNÜNE GELEN TİLKİLERİ ELLERİ İLE BESLEYEREK KARINLARINI DOYURUYOR.