Tekirdağ'da Su Krisisi: Balıklar Oksijensizlikten Telef Oldu
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesinde yer alan Şalgamlı Göleti'nde, su seviyesinin düşmesi nedeniyle balık ölümleri yaşandı. Kuraklık ve aşırı sıcakların etkili olduğu bu bölgede, göletteki su seviyesinin azalması, balıkların oksijensiz kalmasına neden oldu.
Gölette meydana gelen bu üzücü olayla ilgili olarak, Şalgamlı Mahallesi Muhtarı Ferdi Aktaş, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yüksek sıcaklıkların olumsuz etkilerinin baş gösterdiğini belirtti.
Kuraklık Sorunu Derinleşiyor
Aktaş, "Sıcaklıkların artarak devam etmesi, su kaynaklarımızı kötü etkiliyor. Bu durum son derece endişe verici. Su kaynaklarımız giderek azalıyor ve gölette su seviyesi düşmeye devam edince balıklar ölmeye başladı," dedi.
İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ekipleri ise durumu değerlendirmek üzere gölette inceleme yaptı. Bu olay, bölgedeki ekosistem üzerindeki olumsuz etkilerin ciddiyetini bir kez daha gözler önüne serdi.
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Şalgamlı Göleti'nde, su seviyesinin düşmesiyle balık ölümleri meydana geldi.
Tekirdağ'ın Hayrabolu ilçesindeki Şalgamlı Göleti'nde, su seviyesinin düşmesiyle balık ölümleri meydana geldi.