Tunceli Emniyeti'nden Okullarda 5 Dalda Kurs ve Piknik Etkinliği
Tunceli Emniyet Müdürlüğü, çocukların kişisel gelişimini desteklemek ve toplumsal bağları güçlendirmek amacıyla kent genelinde okullarda kurs programı başlattı. Proje kapsamındaki etkinlikler arasında düzenlenen piknik, öğrenciler için hem eğitim hem de eğlence imkanı sundu.
Kursların kapsamı ve amaçları
Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü tarafından yürütülen projede hentbol, İngilizce, drama, akıl ve zeka oyunları ile bağlama olmak üzere 5 farklı dalda kurslar açıldı. Projenin temel hedefleri arasında çocukların ders dışı zamanlarını verimli kullanmalarını sağlamak, yeni beceriler kazandırmak, özgüvenlerini artırmak ve ekip çalışması, paylaşım ve dayanışma bilincini güçlendirmek bulunuyor.
Piknik etkinliği ve katılımcılar
Proje çerçevesinde kent genelindeki kurslara katılan 85 öğrenci için düzenlenen piknik etkinliği, renkli görüntülere sahne oldu. Etkinliğe İl Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay, İl Milli Eğitim Müdürü Bahamettin Karaköse, Halk Eğitim Müdürü Özkan Yurtsever ile öğretmenler katıldı. Öğrenciler etkinlikte gönüllerince eğlenirken, polislere duyulan sevgi ve samimiyet günün en anlamlı anlarından biri olarak öne çıktı.
Yetkililerin değerlendirmesi
Tunceli İl Emniyet Müdürü Kazım Günay Demiralay proje hakkında, "Çocuklarımızın güvenli, mutlu ve bilinçli bireyler olarak yetişmesi hepimizin ortak hedefidir. Onlarla bir arada olmak, sadece güvenlik açısından değil, geleceğe umutla bakmamız açısından da çok kıymetli" sözleriyle değerlendirmede bulundu.
Toplum Destekli Polislik uygulaması, kentte polis-vatandaş ilişkilerini güçlendiren ve güven temelli çalışmaları destekleyen bir örnek uygulama olarak takdir topladı.
TUNCELİ EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ, ÇOCUKLARIN KİŞİSEL GELİŞİMLERİNE KATKI SAĞLAMAK VE TOPLUMSAL BAĞLARINI GÜÇLENDİRMEK AMACIYLA OKULLARDA BEŞ FARKLI DALDA KURS AÇTI. PROJE KAPSAMINDA EĞİTİM GÖREN ÖĞRENCİLER İÇİN DÜZENLENEN PİKNİK ETKİNLİĞİ İSE RENKLİ GÖRÜNTÜLERE SAHNE OLDU.