Yerlikaya: 80 bin 775 Kişi Uyuşturucudan Tutuklandı — Muş'ta Güvenlik Değerlendirmesi
Türkiye'nin Huzuru Toplantısı'nda kritik veriler paylaşıldı
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muş'ta düzenlenen "Türkiye'nin Huzuru Toplantısı"nda göreve başladıkları 4 Haziran 2023'ten bugüne kadar uyuşturucuyla ilgili tutuklananların sayısının 80 bin 775 olduğunu bildirdi.
Yerlikaya, Muş'un huzur ve güvenliği için yapılan değerlendirme toplantısında suçla mücadeledeki kararlılıklarını vurguladı. Bu kabine döneminde Muş'ta kişilere karşı işlenen suçların yüzde 15 oranında azaltıldığını, bunun 201 suç daha az yaşanması anlamına geldiğini belirtti.
Yerlikaya, aydınlatma oranına dikkat çekerek Türkiye ortalamasının yüzde 98,1 olduğunu, Muş'ta ise bunun daha da yüksek olduğunu söyledi. Ayrıca bu dönemde mal varlığına karşı suçlarda yüzde 65,4 azalma sağlandığını kaydetti.
Uyuşturucu operasyonları ve ele geçenler
Muş'ta yürütülen uyuşturucu operasyonlarına ilişkin Yerlikaya şu verileri paylaştı: 132 kilogram uyuşturucu madde, 5 bin 221 uyuşturucu hap ele geçirildi. Bu operasyonlar sonucunda 145 kişi tutuklandı, 27 kişi hakkında adli kontrol hükümleri uygulandı.
Yerlikaya, konuyla ilgili sert ifadeler kullanarak, "Hiç kimsenin geleceğimizi bu uyuşturucu illeti ile ipotek altına almasına asla ve asla göz yummayacağız" dedi. Ayrıca baronundan torbacısına kadar her seviyedeki suçlunun yakalanıp adalete teslim edilmesinin kararlılıkla sürdüğünü vurguladı.
Organize suçlarla mücadele ve vatandaş çağrısı
Bu kabine döneminde Muş'ta 2 organize suç örgütünün çökertildiğini aktaran Yerlikaya, bu operasyonlarda 8 şahıs tutuklandı, 6 şahsa adli kontrol hükümleri uygulandığını belirtti. Suç işlemekte kibirlenen kim olursa olsun tüm illerde emniyet ve jandarma personeline aynı talimatların verildiğini söyledi.
Yerlikaya, vatandaşlardan gelen ihbar ve şikayetlerin anında takip edildiğini belirterek, yasa dışı gördükleri durumları bildirmek için 112'yi aramaları çağrısında bulundu.
Toplantı sonrası program ve katılımcılar
Toplantının ardından Yerlikaya, AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle bir araya geldi, esnaf ziyareti yaptı ve vatandaşlarla çay içerek taleplerini dinledi.
Toplantıya AK Parti Muş Milletvekili Mehmet Emin Şimşek, İl Jandarma Komutanı Albay Yılmaz Kırgel, İl Emniyet Müdürü Serkan Karaman, vali yardımcıları, kaymakamlar, emniyet ve jandarma birim sorumluları, AK Parti İl Başkanı Melik Emre ve MHP İl Başkanı Osman Yüce katıldı.
Yerlikaya, tüm vatandaşlara güvenli, huzurlu ve kardeşçe bir Türkiye'de yaşama sözlerinin arkasında olduklarını vurgulayarak, suçla mücadelede kararlılığın devam edeceğini söyledi.
İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Muş’ta "Türkiye'nin Huzuru Muş" toplantısının ardından açıklamalarda bulundu.