Beşiktaş yönetimi süreci detaylandırdı
Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Ümraniye Nevzat Demir Tesisleri'nde yaptığı açıklamalarda Muhammed Salah transferine ilişkin kamuoyunda oluşan algıya yanıt verdi. Adalı, siyah-beyazlı yönetimin bu transfere 'istemeyerek' son verdiğini, süreç boyunca kulüp yapısına ve kendi prensiplerine uymayan unsurların belirleyici olduğunu söyledi.
Adalı'nın açıklamaları ve eleştirilere yanıtı:
Başkan Adalı, sosyal medyada ve gündemde dolaşan 'Beşiktaş transfer çalımı yedi' yorumlarına üzüldüğünü belirtti. Önder hocanın konuyla ilgili açıklamasını işaret ederek, o basın toplantısındaki ifadenin 'şimdilik' şeklinde algılandığını ama bunun oyuncunun geçmiş kariyerine duyulan saygı ve kibarlık nedeniyle kullanıldığını aktardı. Adalı, 'Bu transferi biz istemedik. Bu oyuncuyu biz almadık' sözleriyle kulübün pozisyonunu net biçimde ifade etti.
Başkan ayrıca, görüntüler ve kısa yorumlardan hareketle sanki Beşiktaş masadayken birilerinin gelip oyuncuyu aldığını gösteren bir algı oluştuğunu, bunun doğru olmadığını vurguladı. 'Camiamız da taraftarımız da çok iyi bilsin' diyerek yönetimin karar mekanizmasını ve neden vazgeçildiğini taraftara anlatma çabasını sürdürdü.
Görüşme biçimi ve kilit gerekçeler:
Adalı, transfer sürecinde kendilerinin alışık olmadığı bir muhataplık ve bazı rakamlara takılma durumunun ortaya çıktığını aktardı. 'Bazı şeyler ilk önce Beşiktaş'ın yapısına sonra da benim yapıma uymadı' diyen başkan, işin başındayken karşılaştıkları bu farklılıkların yönetimi oyuncudan vazgeçmeye yönlendirdiğini söyledi. Adalı, süreçle ilgili detayların zamanı gelince daha net ortaya çıkacağını ve o zaman kamuoyunun durumu daha iyi anlayacağını ekledi.
Başkan sözlerine, 'Biz daha işin başındayken birtakım rakamlara takılıp, oyuncunun yetkilileriyle bugüne kadar hiç muhatap olmadığım bir şekilde muhatap olduktan sonra vazgeçtik. Bence iyi oldu. Hayırlı olsun' ifadeleriyle devam etti.
Mevcut kadro ve devam eden transfer stratejisi:
Adalı, Beşiktaş'ın mevcut kadrosuna güven duyduklarını sıkça vurguladı. Sezon başında belirledikleri plan ve program doğrultusunda kontrollü şekilde transferlere devam ettiklerini, bugüne kadar 6 oyuncunun takıma katıldığını hatırlattı. yeni transfer Leandro Trossard'ın önümüzdeki haftadan itibaren takıma katılacağını ve ek transferlerin de sırada olduğunu söyledi. Adalı, bu tür transfer tartışmalarının sahada iki hafta içinde netleşeceğini ifade etti.
Transfer gündeminde adı geçen Dusan Vlahovic için çalışmaların sürdüğünü, Brahim Diaz ile ilgili ise kulübün herhangi bir girişiminin olmadığını belirtti. Ayrıca 23 yaş altı yabancı kontenjanı için birkaç alternatiflerinin bulunduğunu ve transfer gerçekleştireceklerini ekledi.
Trossard lisansı ve sonraki adımlar:
Başkan, Trossard'ın lisans işlemlerinin gecikme yaşadığını fakat dün akşam bu sorunun hallolduğunu söyledi. İngiltere'den gelecek onayın saat farkı nedeniyle beklendiğini, teknik ekibin oyuncunun antrenmanlarda kalmasını tercih ettiğini belirtti. Adalı, 'İnşallah ikinci maçta oynayacak duruma gelir' diyerek beklentisini paylaştı ve taraftarlara moral çağrısı yaptı.
Konuşmasının sonunda Adalı, tekrar vurguladı: 'Nihayetinde biz alamadığımız değil, almadığımız bir oyuncudan bahsediyoruz.' Bu sözlerle kulübün tutumunun pasiflik değil, tercih ve uyum kriterlerine dayandığını özetledi.
Serdal Adalı'nın açıklamaları, Beşiktaş yönetiminin transfer süreçlerinde kurumsal uyum ve muhataplık kriterlerine verdiği önemi bir kez daha ortaya koydu. Başkan, detayların ileride daha açık şekilde paylaşılacağını belirterek camiayı sakin olmaya davet etti.

Beşiktaş Kulübü Başkanı Serdal Adalı, Trabzonspor ile anlaşmaya varan Muhammed Salah’ın transferinden kendilerinin vazgeçtiğini söyledi. Adalı, "Bazı şeyler ilk önce Beşiktaş'ın yapısına sonra da benim yapıma uymadı. Biz daha işin başındayken birtakım rakamlara takılıp, oyuncunun yetkilileriyle bugüne kadar hiç muhatap olmadığım bir şekilde muhatap olduktan sonra vazgeçtik" dedi.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!