Kurtarma çalışması
Şanlıurfa’nın Bozova ilçesine bağlı kırsal Atgüden Mahallesi yakınlarından geçen sulama kanalına su içmek için giren yaban domuzu, akarsu içinde mahsur kaldı. Çevredeki vatandaşlar hayvanı görünce durumu itfaiye ekiplerine bildirdi ve kısa sürede yardım ekipleri olay yerine intikal etti.
Olay yeri ve ihbar:
Mahalle sakinlerinin ihbarı üzerine olay yerine gelen ekipler, sulama kanalındaki hayvanın bulunduğu noktayı tespit etti. Vatandaşların da bölgeden sağladığı destekle kurtarma planı hızlı şekilde oluşturuldu.
Kurtarma operasyonu:
Kurtarma çalışmasında ekipler, domuzun başından geçirilen bir ip yardımıyla hayvanı kanal dışına çıkarmayı başardı. Müdahale sırasında hem itfaiye hem de vatandaşlar koordineli çalıştı; yaralanma veya can kaybı yaşanmadı.
Kurtarılan yaban domuzu, kısa kontrolden sonra doğal yaşam alanına bırakıldı. Olay, yerel halk ile müdahale ekiplerinin iş birliği sayesinde olumlu sonuçlandı ve hayvan tekrar doğaya salındı.

BOZOVA İLÇESİNDE SU İÇMEK İÇİN GİRDİĞİ SULAMA KANALINDA MAHSUR KALAN YABAN DOMUZU, İTFAİYE EKİPLERİ VE VATANDAŞLAR TARAFINDAN KURTARILARAK DOĞAYA SALINDI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!