Gençlere 'hayır' demeyi öğreten seminerler Afyonkarahisar'da sürdü

Afyonkarahisar İl Müftülüğü ile Yeşilay'ın seminerlerinde Kur’an kursu öğrencilerine bağımlılıktan korunma ve 'hayır' deme öğretildi.


Gençlere 'hayır' demeyi öğreten seminerler Afyonkarahisar'da sürdü

Seminerlerin kapsamı:

Afyonkarahisar İl Müftülüğü Bağımlılıkla Mücadele Koordinatörlüğü ile Yeşilay iş birliğinde düzenlenen farkındalık seminerleri, Kur’an kursu öğrencilerine yönelik gerçekleştirildi. Etkinlikler Deper Sultan Kur’an Kursu, Altınoluk Metin Yurter Yatılı Kız Kur’an Kursu ve Çakıcıoğlu Şehitler Camii'nde yapıldı. Programın ana teması 'Gelişen Dünyada Bağımlılıklar' olarak ilan edildi.

İçerik ve vurgu:

Oturumlarda, 'Bir kereden çok şey olur' mesajı çerçevesinde bağımlılık türleri, bağımlılıktan korunma yöntemleri ve akran baskısına karşı 'hayır diyebilme' becerisinin önemi ele alındı. Katılımcılara konunun nedenleri ve korunma yolları hakkında kapsamlı bilgiler sunuldu ve temel farkındalık kazandırılması hedeflendi.

Katılım ve kapanış:

Öğrencilerin programa yoğun ilgi gösterdiği belirtilirken, etkinlikler soru-cevap bölümünün ardından tamamlandı. Program sonunda katılımcılara bağımlılıkla mücadeleye yönelik bilgilendirici broşürler dağıtıldı ve seminerlerin amaçlarına uygun şekilde sürdürüldüğü kaydedildi.

AFYONKARAHİSAR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNATÖRLÜĞÜ İLE YEŞİLAY İŞ BİRLİĞİNDE...

AFYONKARAHİSAR İL MÜFTÜLÜĞÜ BAĞIMLILIKLA MÜCADELE KOORDİNATÖRLÜĞÜ İLE YEŞİLAY İŞ BİRLİĞİNDE, KUR'AN KURSU ÖĞRENCİLERİNE YÖNELİK BAĞIMLILIKLA MÜCADELE FARKINDALIK SEMİNERLERİ DÜZENLENDİ.

Zeynep Aydın

Zeynep Aydın

Yerel Haberler Editörü

Akdeniz ve Ege bölgelerinden gelen yerel ajans haberlerini derleyen ve yayına hazırlayan tecrübeli yerel haber editörü.

Yorumlar

0

Henüz yorum yapılmamış

Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!