ORC anketinde Baki Ersoy öne çıktı
ORC Araştırma'nın 11-15 Ağustos 2026 tarihlerinde 5.100 katılımcıyla gerçekleştirdiği araştırmada, MHP Kayseri Milletvekili Baki Ersoy İç Anadolu Bölgesi'nin en beğenilen milletvekili olarak öne çıktı. Ersoy, değerlendirmede aldığı %42,1 oranla listenin zirvesinde yer aldı.
Anketin kapsamı ve ölçütleri
Araştırmada katılımcılara yöneltilen soru şu şekildeydi: "Bugüne kadarki çalışmalarını düşündüğünüzde, ilinizi temsil eden milletvekillerinden en beğendiğiniz isim hangisidir?" Değerlendirme; milletvekillerinin ili temsil etme başarısı, sorun çözme performansı, vatandaşla iletişimi, oluşturduğu güven ve memnuniyet kriterleri esas alınarak yapıldı.
Çalışma 11-15 Ağustos 2026 tarihleri arasında yürütüldü ve toplam 5.100 kişiyle tamamlandı. Araştırma, bölge düzeyinde milletvekillerinin yerel performans algısını ölçmeyi amaçladı.
İç Anadolu'da öne çıkan milletvekilleri
ORC verilerine göre ilk beş sırada yer alan milletvekilleri ve oy oranları şöyle sıralandı: Baki Ersoy %42,1, Kürşad Zorlu %41,5, Ömer Fethi Gürer %41,1, Tahir Akyürek %40,4 ve Osman Gökçek %40,1. Bu sonuçlar, bölgede farklı partilerden isimlerin yakın oranlarla yarıştığını gösteriyor.
Listeye giren tek Kayseri milletvekili olan Baki Ersoy, araştırmada bölge genelinde zirveye çıktı. Haberde belirtilen gerekçeler arasında Ersoy'un Kayseri'yi Türkiye Büyük Millet Meclisi gündemine taşıması, kentte vatandaşlarla kurduğu yakın iletişim ve Kayseri'ye yönelik çalışmalarının görünürlüğü öne çıktı.
ORC anketinin sonuçları, milletvekillerinin yerel düzeydeki performans algısına dair somut bir fotoğraf sunarken, bölge içi rekabetin de oldukça yakın olduğunu ortaya koyuyor.

MHP KAYSERİ MİLLETVEKİLİ BAKİ ERSOY, ORC ARAŞTIRMA’NIN AÇIKLADIĞI SON KAMUOYU ARAŞTIRMASINDA İÇ ANADOLU BÖLGESİ’NİN EN BEĞENİLEN MİLLETVEKİLİ OLDU. ERSOY, YÜZDE 42,1’LİK ORANLA LİSTENİN ZİRVESİNDE YER ALDI.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!