Yüksekova’da atölye ürünleri ve yeni sosyal alanların açılışı yapıldı
Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde, Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü ile Aile Destek Merkezi (ADEM) bünyesindeki kursiyerlerin el emeğiyle hazırlanan ürünler sergilendi. Eski Kışla Mahallesi’ndeki Aile Destek Merkezi 2 ve Halk Eğitimi Müdürlüğü ek binasında gerçekleştirilen program, protokol temsilcileri ve çok sayıda vatandaşın katılımıyla düzenlendi.
sosyal alanların düzenlenmesi ve duvar resimleri:
Etkinliğin yapıldığı binanın çevresinde kapsamlı peyzaj, ağaçlandırma ve çiçeklendirme çalışmaları yürütüldü; bu çalışmalarla yeni sosyal yaşam alanları oluşturuldu. Kurumun bahçe duvarları, Yüksekova’nın doğal güzelliklerini ve ilçenin tarihi-kültürel değerlerini yansıtan resimlerle süslendi. Duvarlardaki çalışmalar arasında, coğrafi işaretli tescilli ters lale figürlerine yer verilmesi dikkat çekti. Düzenlenen törenle hem çevre düzenlemesi hem de yeni sosyal alanların resmi açılışı gerçekleştirildi.
kursiyerlerin belgeleri ve yardım kampanyası:
Program kapsamında, merkezlerde açılan okuma yazma kursunu başarıyla tamamlayan kadın kursiyerlere belgeleri takdim edildi. Belgeler, Yüksekova Kaymakamı Volkan Hülür tarafından kursiyerlere verildi. Açılış kurdelesinin kesilmesinin ardından Kaymakam Hülür ve beraberindeki heyet, yetim ve öksüz öğrenciler yararına düzenlenen yardım kampanyasının alanını ziyaret etti. Kaymakam alanı gezip sergilenen el emeği ürünleri inceledi ve dayanışmaya katkıda bulunarak bağışta bulundu.
Program, duvar resimleri sergisinin gezilmesiyle son buldu; etkinlik hem yerel üretimin görünür kılınmasına hem de yeni sosyal alanların toplumla paylaşılmasına olanak sağladı.

HAKKARİ'NİN YÜKSEKOVA HALK EĞİTİM MERKEZİ MÜDÜRLÜĞÜ İLE AİLE DESTEK MERKEZİ (ADEM) BÜNYESİNDEKİ KURSİYERLERİN EL EMEĞİYLE HAZIRLANAN ÜRÜNLER SERGİLENDİ.
Henüz yorum yapılmamış
Bu içerik hakkında ilk yorumu siz yapın!